Flere kritiske sikkerhetshull i IE

Den danske sikkerhetsbedriften Secunia rapporterer om flere nye sikkerhetshull i Microsofts nettleser Internet Explorer. Denne gangen skal hullene være "Extremely critical" det vil si ekstremt alvorlige og de gjelder Internet Explorer 5.01, 5.5 og 6.

Denne gangen er det snakk om flere sårbarheter i Internet Explorer som gjør det mulig for uvedkommende å få tilgang til din PC.

  • Det er mulig å sende (redirect) en bestemt funksjon til en annen funksjon med samme navn. Dette kan ordnes på en slik måte at en tilsynelatende trygg webside kan sendes videre til ondsinnet webside, selv om nettleseren er konfigurert på en sikker måte.

  • Onsinnede websider kan lure brukere til å utføre farlige handlinger som for eksempel å klikke på farlige lenker.

  • Det er mulig å legge inn tilfeldig ondsinnet kode som gjør at bruk av Favoritter blir farligere enn ellers, fordi koden kan kjøres i den lokale sikkerhetssonen.

  • Det er mulig at å legge inn tilfeldig ondsinnet kode som kan misbruke dialogbokser med javascript-kode.

Ønsker du å redusere risikoen i forhold til disse og andre ondsinnede koder, anbefaler Secunia at man slår av javascript (verktøy, alternativer for Internett, sikkerhet, Internett, custom level, scipting, active scripting, disable) eller bruker en annen nettleser enn Internet Explorer.

Alternative nettlesere er for eksempel Mozilla og Opera.

(Kilde: secunia.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen