Flere kompaktkameraer fra Samsung

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Samsung har vært kjent for god design på sine nyere kompaktkameraer, og vi husker spesielt NV-serien fra i sommer, i så måte. De nye kameraene er ikke fullt så forseggjorte i designen, men ser ut til å ha et desto større fokus på spesifikasjoner og funksjonalitet.

Samsung S1050 er relativt stort og tungt kompaktkamera med sine 204 gram pluss minnekort og batteri, men Samsung ser ut til å ha brukt plassen godt. S1050 kan skilte med 10 megapiksler og hele 5x optisk zoom. Riktignok er største vidvinkel begrenset til tilsvarende 38mm med fullformat, men telen strekker seg helt til 190mm, noe som må sies å være meget bra. Blendertallene oppgis til å være 2,8-4,4, også absolutt godkjent. S1050 får også en stor og klar 230000-pikslers 7,5 cm skjerm (3,0 tommer) og videofunksjon som takler hele 800 x 600 med lyd i ikke mindre enn 30 bilder per sekund.

Det er kun få forskjeller mellom S1050 og S850, men noen er det. S850 får blant annet en litt redusert videofunksjon i forhold til S1050, med bare 20 bilder per sekund i stedet for 30. Mindre skjerm får det også, 6,3 cm (2,5 tommer), og 20 MB internminne mot S1050 sine 45 MB. S850 får en oppløsning på 8 megapiksler.

Begge kameraene er i følge Samsung utstyrt med det de kaller ASR (Advanced Shake Reduction) uten at vi uten videre lar oss imponere. Slike elektroniske funksjoner innebærer som oftest bare en økning av følsomheten heller enn en reell stabilisering av bildet, og vi er derfor ikke ovebevist om at dette er en funksjon som fortjener navnet Samsung har satt på den. Da er vi mer interessert i at også Samsung har kastet seg på ansiktsgjenkjenningsvogna. Dette er en nyttig funksjon som vi har sett både Canon og Fuji har fått til å fungere temmelig bra, og vi er spent på å se om Samsungs løsning er av samme kaliber.

Alternativ tekst mangler
Samsung S850, sølv

Pris er foreløpig ikke kjent, men begge kameraene forventes å være tilgjengelige tidlig i år i følge Samsung.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen