Flere kompaktkameraer fra Fujifilm

Fujifilm har hatt vårslippet sitt i dag, og har lansert en rekke kameraer. Blant nyhetene finner vi blant annet oppfølgeren til F50fd, nemlig F100fd, som Fujifilm betegner som ”Det ulitmate kompaktkameraet”.

F100fd

F100fd - Det ultimate kameraet?
F100fd - Det ultimate kameraet?

Vi vet ikke om vi hopper rett på det slagordet, men at det ser ut til å være et meget godt kamera er det ingen tvil om. 12 megapiksler og 5x optisk zoom er mye i seg selv. Fujifilm har i tillegg slengt på flust med høye ISO-verdier. Her er det ikke snakk om å stoppe ved 3200, nei. Går du ned til 3 megapiksler, har du både ISO 6400 og 12800 til rådighet. Det siste er det høyeste vi noen gang har sett på et kompaktkamera. Når det er sagt, så betyr ikke det at det er så veldig lurt å bruke disse verdiene. Forgjengeren, F50fd, kritiserte vi for å ha presset for mange piksler inn på brikken. Det førte til dårligere bildekvalitet og mer bildestøy. Når Fujifilm nå har beholdt oppløsningen og økt lysfølsomheten ytterligere, er vi redde for at støyen blir så kraftig at dette kun er gjort for å ha det som salgsargument – men vi kan ta feil.

Fuji har også puttet inn bildestabilisator, som er svært nyttig. Vi må også rose dem for å ha utstyrt kameraet med vidvinkel tilsvarende 28mm. Vi gleder oss til å se hvordan den fungerer.

I april vil du kunne kjøpe kameraet, og det får en veiledende pris på 3495,- kroner.

Ny biligserie
Fujifilm ser ut til å ha skrinlagt sin rimelige A-serie med kameraer, og har nå i stedet lansert en J-serie. To modeller har kommet ut: J10 og J50. Begge med 8 megapiksler. J50 er den dyreste av dem, og kan tilby 5x zoom og 2,7 tommers skjerm.

Fokusen er lagt på brukervennlighet heller enn avanserte funksjoner, men ansiktsgjenkjenning og enkelte andre nyttige småting er fortsatt å finne.

Veiledende priser er 1495,- for J10 og 1795,- for J50. I motsetning til A-serien, så vil denne importeres av Fujifilm Norge, og bli tilgjengelig i april.

Lang zoom og mange piksler.
Lang zoom og mange piksler.

Oppgradert ultrazoom
Det populære ultrazoomkameraet S8000fd har blitt oppgradert til S8100fd. Endringene er ikke store, men oppløsningen er økt til 10 megapiksler, og høyeste ISO-verdi er økt til 6400 med redusert oppløsning. Dere vet hva vi mener om det. Det er fortsatt 18x zoom og en masse manuelle funksjoner. Se hva vi hadde å si om S8000fd.

Til en veiledende pris av 2995,- kan kameraet bli ditt. Det er en svært hyggelig pris for et såpass kraftig kamera.

Designkamera i nytt design
Til slutt har Fujifilm oppgradert Z10fd – det lille, lekre lommekameraet. Nå heter det Z20fd, og har fått litt rundere former. Dessverre har det også fått 10 megapiksler, noe som ikke vil gjøre bildene dine bedre. Snarere tvert imot.

Litt rundere og litt for mange megapiksler.
Litt rundere og litt for mange megapiksler.

Vi pleide å berømme Fujifilm for å levere kameraene med den høyeste bildekvaliteten, og for at de ikke var med på megapikselracet. De tidene er over, og det ser nå ut som Fujifilm forsøke å ta ledelsen i dette meningsløse kappløpet. Vi er ikke glade for det.

Også dette kameraet er laget for å gjøre det enkelt å ta bilder. Samtidig er det i lekkert metall med integrert objektiv, i det hele tatt et lite smykke. Ansiktsdetektering er nå på alle Fujis kameraer, så også på Z20fd.

For et såpass lite og lekkert kamera, er ikke en veiledende pris på 1795,- noe å klage på.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen