Flere klager over Vista-navnet

I forrige uke fortalte vi om at Microsoft var kanskje for raske ute med å bestemme navnet på sin neste Windows-versjon. Nå er det flere som klager over navnet Vista.

Organisajonene VistA Software Alliance and WorldVista som hjelper amerikanske veteraner, kritiserer nå Microsoft for navnevalget. De mener navnet kan bidra til å skape forvirring mellom operativsystemt Windows Vista og programvaren VistA software. Programvaren VistA har vært i bruk i 20 år og brukes til å registrere amerikanske veteraner i 163 sykehus, 135 pleiehjelm og 850 klinikker.

Tidspunktet Microsoft valgte for å gi sin neste Windows-versjon et nytt navn, er spesielt dårlig fordi Centers for Medicare and Medicaid Services skal om noen dager lansere VistA-Office EHR (electronic health record). Dette er en ny versjon av VistA som skal brukes spesielt for helse-USA og skal tilbys gratis for leger over hele USA.

Microsoft på sin side sier at navnet er blitt grundig vurdert, også i forhold til eventuelle eksisterende registrerte varemerker og har altså ikke funnet noen problemer med dette. Microsoft mener også at når Vista blir brukt i kombinasjon med varemerket Windows, skal det ikke være noen tvil om hva det referer til.

Kilde: techworld.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen