Flere fjerner startavgiften på mobil

På onsdag denne uken lanserte Chess mobilabonnementet Premium, som kommer uten etableringskostnad, oppstartsavgift eller månedsavgift. Taleprisen er på ett øre per sekund. I dag kommer Chess med sitt svar. Det helt identiske abonnementet Tele2 One.

Abonnementet har en samtalepris på ett øre per sekund, ingen etableringskostnad, oppstartsavgift eller månedsavgift.

- Tele2 One er et godt alternativ til vår eksisterende produkter Tele2 Champion og Tele2 Kompis. Med denne lanseringen viser vi nok en gang at Tele2 er en garantist for lave ringepriser, enten du har mye på hjertet eller er mer kortfattet, sier administrerende direktør i Tele2, Haakon Dyrnes.

Les også:

- Chess med velkomment priskutt
- Dyre venneabonnement
- Velg riktig abonnement

Kaprer Telenor-ansatte

At Tele2 har kopiert det nye Chess-abonnementet rått synes selskapet fra Bergen er morsomt.

- Jeg må jo le litt, for det viser desperasjonen til rivalene. Samtidig viser det konkurransen i dette markedet. Men jeg tar det uansett positivt at de frykter at vi skal stikke av med kundene med et slikt abonnement, sier administrerende direktør i Chess, Per Christian Andersen, til Mobilen.no.

Hos Chess har imidlertid ikke telefonen stått stille siden de gikk ut med dette tilbudet, og kan fortelle at de doblet budsjettene sine etter lanseringen.

- Vi har hatt fantastisk respons. Vi selger en del andre abonnement, men etter at vi gikk ut med denne nyheten har ikke telefonen stått stille. Det er overraskende hvor kjapt dette gikk. Vi solgte over forventet og doblet dagsbudsjettet vårt, sier Andersen videre.

Chess-sjefen avslører også at flere av de nye kundene selskapet fikk på Premium-abonnementet sitt faktisk var ansatte hos konkurrenten Telenor.

- Det morsomste var at jeg fikk mail fra kundeservice hos oss som fortalte at flere av de som har gått for det nye abonnementet kommer fra kundeservice hos Telenor, sier Andersen.

Få vet om startavgift

Startavgiften er en avgift som vanligvis kommer i tillegg til minuttprisen på alle samtaler. At Chess og Tele2 nå fjerner denne avgiften på et par av abonnementene sine bør i så fall være en hyggelig nyhet for kundene. De aller færreste vet faktisk at denne oppstartsavgiften eksisterer.

- Vi har gjort en undersøkelse blant våre kunder, som viser at kun seks av ti ikke vet at denne startavgiften eksisterer. Blant kvinnene er det tallet syv av ti, forklarer Andersen til Mobilen.no.

Undersøkelsen fra Chess viser også at flere og flere har kortere samtaler. Beskjeder på 15 til 20 sekunder ikke uvanlig og med de nye abonnementene fra Tele2 og Chess vil det i så fall være billigere å ringe enn å sende SMS.

- Det er mange samtaler på 15 til 20 sekunder. Samtidig ser vi at det ikke er den SMS-eksplosjonene som vi har sett tidligere. Det nye abonnementet fører også til at femten sekunder til femten øre. Da er det billigere å ringe enn å sende melding, forklarer Andersen.

NetCom følger med

De store aktørene i markedet holder som vanlig kortene tett til brystet når det er snakk om fremtidige planer.

- Vi følger med på det som skjer i markedet, men kan ikke kommentere nærmere om hvilke planer vi har fremover, sier informasjonsrådgiver Øyvind Vederhus i NetCom til Mobilen.no.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen