Flere Firefox-brukere i Europa


Bilde: xitimonitor.com

Ifølge det franske selskapet XiTi skal nettleseren Firefox nå ha passert 20% markedsandeler i europeiske land. Ifølge disse tallene er det Finland som har de fleste Firefox-brukerne med 39%, etterfulgt av Slovenia med 36% og Tyskland med 30%. I Storbritannia er tallet forholdsvis lavt - "kun" 11%, mens i Ukraina er tallet under 10%. Firefox-brukere i Norge ligger midt på treet med 14.5% - dette er likevel en økning fra september da tallet var 12% for Norge.

Mozilla Foundation mener likevel disse tallene bør tas med en klype salt - blant annet fordi besøkstallet for Firefox pleier å være høyere i helgene enn ellers. Grunnen til dette er at hjemmebrukere gjerne er flinkere til å ta i bruk alternative nettlesere som Firefox enn det bedrifter er. Tallene fra XiTi er basert på 32.5 millioner besøkende på søndag 8. januar 2006.

Andre selskaper som driver med slik statistikk viser at markedsandelene for Firefox er litt lavere enn dette. OneStat.com viser 11.5% for Firefox i november.

Du kan laste ned den nyeste versjon Firefox 1.5 fra mozilla.org. Den har nyheter som forbedret automatisk oppdatering, forbedret blokkering av irriterende popupvinduer, mulighet til å slette sensitiv data og raskere surfing.

Kilde: zdnet.co.uk

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen