(Bilde: Montasje: Akam.no)

Flere fikser

Ny firmware fra både Pentax, Fujifilm og Nikon.

Flere produsenter flikker på sine produkter i ettertid, fikser feil og legger til ekstra funksjonalitet. Akkurat det er ikke uvanlig, men at tre ulike produsenter gjør det på samme dag, er ikke hverdagskost. Her er dagens oppdateringer:

Nikon

Nikon fikser på sitt kompaktkamera med innebygget projektor, Nikon Coolpix S1100pj, og det gjelder en meget spesifikk feil. Forsøker du å spille av videoopptak fra dette kameraet i QuickTime v7.7, vil ikke lyden spilles av. For opptak som allerede er tatt er det intet håp, men dersom du oppdaterer kameraet med den nye firmwaren vil du i alle fall ikke få dette problemet med videoopptakene fra nå av.

Firmwareoppdateringen finner du på denne siden.

Fujifilm

Fujifilm fikser på sitt lovende kompaktkamera for entusiastene, det vil si X100s lillebror Fujifilm FinePix X10.

Det er to ting som fikses eller forbedres på X10: En feil som under visse forhold kunne vise feil blenderverdi (f/2.2 når faktisk verdi var f/2), og i tillegg skal kameraet få bedre AF-tracking.

Firmwareoppdateringen, og mer info om den, finner du på denne siden.

Pentax

Pentax på sin side fikser ikke bare på et kamera, men også på to av objektivene til det. Kameraet vi snakker om er Pentax Q, og dets objektiver 01 Standard Prime 8.5mm F1.9 og 02 Standard Zoom 5-15mm F2.8-4.5.

Alle tre oppdateringene skal forbedre stabiliteten i bruk, men i tillegg skal kameraet få bedre bildekvalitet i Fine JPG. Det er ikke ofte vi ser firmwareoppdateringer som forbedrer bildekvaliteten, så har du et pentax Q vil vi helhjertet anbefale at du oppdaterer kameraet ditt.

Firmwareoppdateringen for Pentax Q, og mer info om den, finner du på denne siden, mens du må til denne siden for å finne tilsvarende for objektivene.

Hva er egentlig firmware, og hvorfor bør du bry deg?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen