Flere får TV 2 HD til jul

Tidligere i sommer ble det klart at TV 2 ville begynne å sende programmer i høyoppløst kvalitet, og det var RiksTV som kuppet de første sendingene. Første sending i HD kom på luften i slutten av juni og programmet var Allsang på grensen. Inntil videre er det fortsatt
RiksTV som er alene om å sende den skarpe kvaliteten, selv om Viasat vil henge seg på 11. januar neste år.

Homebase kan imidlertid i dag bekrefte at de vil tilby TV 2 HD til sine kunder allerede før jul. Dermed sniker de seg foran Viasat i ”køen”. Selskapet har tro på at 2010 blir et gjennombruddsår for HD, og at det er gledelig at en av de store TV-aktørene sender i den høyoppløste kvaliteten.

- Vi kommer til å sende TV 2 HD før jul, og vi synes det er veldig gledelig at en stor aktør som TV 2 sender i HD. Vi tror 2010 vil bli et HD-år, forteller Henrik Øystein Wolff Helgesen i Homebase til Teknofil.

(Artikkelen fortsetter)


Hva med Canal Digital?

Et par måneder etter at det ble kjent at TV 2 ville begynne å sende programmer i HD, ble det klart at Canal Digital kom til å droppe TV 2 HD. Selskapet synes kravene om blant annet pris var urimelige. Alt tyder på at det fortsatt blir en stund til du kan se TV 2 HD som Canal Digital-kunde.

- Vi har fortsatt ikke kommet til noe enighet vedrørende TV 2 HD, forteller Jørgen Thaule i Canal Digital.

(Artikkelen fortsetter)


Hva med Get?

På lik linje som Canal Digital syntes også Get at prisene og kravene for å sende TV 2 HD ble uakseptable. Selskapet har foreløpig ingen konkrete svar for når de eventuelt kommer til å sende TV 2 HD.

- Vi har på nåværende tidspunkt ikke noen avtale om å sende TV 2 HD, sier Øyvind Husby i Get.Hva med Altibox?
Siden i sommer har TV 2 sendt sendinger i høyoppløst kvalitet, men foreløpig er det ingen konkrete planer om å sende TV 2 HD fra Altibox sin side.

- Vi har ingen nye detaljer i forhold til TV 2 HD foreløpig, sier Lise Skarpås i Viken Fibernett.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen