Flere egg fra Samsung

Samsung har det siste året gjort stor suksess med sine telefoner i smidig og lommevennlig design. De ser tydeligvis ingen grunn til å endre på oppskriften foreløpig, og fortsetter å produsere "egg" på løpende bånd.

Om de nye Samsungtelefonenes ovale former er inspirert av dyrenes verden vites ikke. Det er imidlertid ingen tvil om at selskapet kan takke designerne for mye av dette og fjorårets salgsuksess.

X480 og X640 er fortsettelsen på Samsungs designprofil, og vil nok slå an blandt kjøperne nettop på grunn av det.

X480
Designet til X480 byr som sagt ikke på overraskelser. X480 er kledd i en nøytral grå sølvfarge, med unntak av den svarte ovale platen på framsiden. Dens praktisk avrundede kanter gjør det enkelt å ha den i lommen eller i vesken uten at nøkler og annet lommerusk henger seg fast.

Størrelsen er heller ikke spesielt oppsiktsvekkende, men målene på 85 x 44 x 22 millimeter hamler likevel opp med de fleste andre kamskjellstelefoner i dagens marked. Til sammenlikning er Samsungs E700 9 cm høy og 4 cm bred. Skjermen har en oppløsning på 128 x 160 bildepunkter.

X480 har et et fyldig og uthevet tastesett, med godt markerte taster. For helhetens skyld gjenspeiler tastesettets linjer telefonens ytre design.

Smilefjes
De ivrigste meldingsskriverne er kanskje de som skal bite seg ekstra merke i denne telefonen. Den (av Samsung selv) mest profilerte funksjonen ved X480, er muligheten for å inkludere et førtitalls smiley-bilder i meldingene man skriver.

Det er imidlertid ikke alle mobiltelefoner på markedet som har denne muligheten foreløpig. Gleden ved å sende SMS-meldinger fulle av gule smilefjes blir nok heller ensidig, med mindre mottakeren eier samme type telefon eller en av de andre med denne funksjonen.

Hvis man er musikkinteressert eller bare kjeder seg, er muligheten for å komponere ringetoner med Melody Composer en mulig tidsfordriver. Egne ringetoner er forsåvidt ikke noe nytt fenomen. Samsung er imidlertid stolte av å kunne la brukeren sette sammen 30 forskjellige tonetyper i alle varianter, fremfor de nokså ensformige melodiene man hittil har kunnet produsere. Å våkne til en selvkomponert banjoversjon av Svanesjøen om morgenen er vel ikke å forakte?

Ellers har telefonen fire spill, kalender og alarmklokke, noe vi regner som selvfølgeligheter i 2005. I tillegg følger MMS, JAVA og WAP-funksjoner med. Telefonboken har plass til 2000 kontakter, og skulle dermed være praktisk forde med stor omgangskrets.

Minnekapasiteten er tilnærmet lik den for andre Samsungtelefoner i samme prisklasse, med 6 MB minne. Siden X480 ikke har kamera, vil det bli rikelig med plass til musikk, spill og annen underholdning.

Ring hjem
Telefonen har trippelbånd, noe som gjør at den også kan brukes utenfor Norges landegrenser. Dermed kan man problemfritt sende SMS med smilefjes til en eller flere av sine 2000 kontakter mens man er i Kina, USA eller Danmark.

Selv om det er tydelig at Samsung sikter mot ungdommen med denne modellen, har telefonen paradoksalt nok hverken radio eller kamera.

Enhetens taletid er 8 timer, noe som er betraktelig mer enn på de tidligere telefonene fra Samsung. Standby-tiden er på 220 timer.

Prisen passer bra til en tenårings lommebok. X480 har en veiledende pris på ca. 1,230 kr, og kommer i butikkene i april.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen