Flere detaljer om Montecito

Foreløpig ser det ut som om Montecito vil bli utviklet ved hjelp av 0,09-mikrons produksjonsteknologi, selv om Intel samme år forventes å gå over til 0,065-mikron på sine desktop-prosessorer. Toppmodellen i dagens Itanium 2-serie har 6 MB cache. I løpet av 2004 vil Madison-9M øke dette til 9 MB.

Ifølge The Inquirer vil Montecito ha hele 24 MB L3 cache og støtte multitrådsteknologi i form av flere kjerner. Intel er ikke alene om å implementere flere kjerner i sine prosessorer. Både IBM og Sun jobber med lignende planer med henholdsvis PowerPC og Sparc. AMDs Jerry Sanders bekreftet tidligere i høst at også AMD jobber med å implementer dual-kjerner i Opteron. Planen er at dette skal skje i 2005 - samtidig som man flytter produksjonen over på 0,065-mikron.

Det sies at Intel benytter Alpha-teknologi til å utvikle nye Itanium-prosessorer. Selskapet kjøpte nemlig rettighetene til dette av HP en liten stund før det ble kjent at Alpha snart vil bli faset ut. Med hard konkurranse fra AMD Opteron samt IBM og Sun i "nisje-markedet", trenger Intel all hjelp og teknologi tilgjengelig for å selge sine Itanium-systemer. Foreløpig er nok prisen både på prosessor og applikasjoner noe høy for at plattformen skal kunne innføres i små- og mellomstore bedrifter i særlig stor grad.

 

(Kilder: The Inquirer, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen