Flere bruker mp3

Hvis du ser for deg et rom med fem amerikanske tolvåringer, eier sannsynligvis én av dem en mp3-spiller. En av tjue tolvåringer eier flere enn én. Markedet vokser, og bærbar musikk blir mer og mer interresant for folk i alle aldre. Det viser en undersøkelse gjort av Ipsos Insight.

Interessen avhenger i stor grad av alder. 54 prosent av tenåringer eier sin egen mp3-spiller, mens 30 prosent av de mellom 18 til 34 år eier en. Øker man alderen til 35 til 54 år, er det 13 prosent som eier en mp3-spiller. Fra 2003 har disse tallene økt med 15 prosent, fastslår Ipsos.

Interessen av å vise musikkvideoer, bilder, TV og video fra mediespillere er det spesielt stor interesse for blant de yngre som har erfaring når det gjelder nedlasting av musikk.

Ipsos har også sett på hvor folk får musikken sin fra. 44 prosent sier at de ripper musikk fra deres egne CD-plater, og 6 prosent ekstra sier at de også ripper fra lånte CD-plater. 25 prosent betaler for musikken gjennom betalbar nedlastingprogrammer, og 19 prosent vedkjenner at de bruker et fildelingsprogram.

(Kilder: Ipsos Insight, Mobilemag, PC Pro UK)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen