Flere anklager mot Microsoft

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler

Symantec har nylig kritisert måten teknologien PatchGuard kommer til å virke på i Windows Vista. PatchGuard vil forhindre endringer i kjernekoden i Windows Vista, en teknikk som ofte blir utnyttet i Windows XP av blant annet rootkit. - [kernelpatching] er udokumentert, ustøttet og har aldri blitt oppmuntret til av Microsoft, skriver Scott Field i Microsoft på Windows Vista-sikkerhetsbloggen.

Selv om Microsoft aldri har dokumentert hvordan man kan gjøre endringer i kernelen, har sikkerhetsleverandører som Symantec benyttet seg av slike metoder for å ha komplett kontroll over hva som kjører på datamaskinen. Dersom PatchGuard oppdager endringer i kernelen, vil maskinen slå seg av uten forvarsel for å forhindre skade. Microsoft sier det er umulig å lage en pålitelig metode som gjenkjenner godkjente applikasjoner, slik som sikkerhetsprogramvare.

Men ikke alle sikkerhetsleverandører er enige i Symantecs vurdering av situasjonen. I et intervju med Betanews uttaler Sophos at de ikke ser noe behov for å ha tilgang til kernelen. - Om det på noe tidspunkt blir slik at malware skrives spesifikt for kernelen, da vil jeg forvente at vi kan gå tilbake til Microsoft og fortelle dem at vi trenger tilgang til kernelen. Men på dette tidspunktet ser det ikke ut til å være nødvendig, forteller Ron O'Brien i Sophos.

Sophos mener at dersom Microsoft stenger av kernel-tilgang totalt, vil det være et godt tiltak.

Symantec vil også ha tilgang på API-ene Microsoft kommer til å benytte seg av i Windows Defender, som er programvaregigantens eget sikkerhetstilbud. Uten disse API-ene hevder Symantec at de ikke klarer å lage sikkerhetsprodukter for Windows Vista. Og i det som kan virke som en kommunikasjonssvikt, hevder Microsoft at de allerede har gjort disse API-ene tilgjengelig for alle, inkludert Symantec.

(Kilder: Ziff Davis, CNet News.com, Betanews, Windows Vista Security)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen