Flere telefoner fra Samsung og Sony får nå «Lollipop»
(Bilde: Sony / Samsung / Google)

Flere telefoner fra Samsung og Sony får nå «Lollipop»

Etter mye frem og tilbake kommer nå den nye Android-versjonen til blant annet Galaxy S4 og S5.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nå ser det omsider ut til at eldre mobiltelefoner fra både Samsung og Sony etterhvert kan oppdateres til den nyeste versjonen av Android. Samtidig gjøres det også endringer i dagens Lollipop for både Z2 og Z3, melder GSMArena og Knowyourmobile

Dermed kan du snart ta i bruk den samme, nye versjonen av Android som går under kallenavnet Lollipop – som allerede er å finne i en rekke av årets nye mobiltelefoner, som for eksempel Galaxy S6 og S6 Edge.  

Mye frem og tilbake

Allerede tilbake i slutten av 2014 begynte de første beskjedene om at Androids nye Lollipop-versjon var på vei til Samsungs Galaxy S5 og Galaxy S4 å florere. Frem til nå har S5, S5 Active og S4+ hatt mulighet for å få den nye versjonen, dog ikke fri for feil og mangler. Ergo kan det nok tyde på at det er en forbedring som i så fall er på vei til disse to telefonene. 

Knowyourmobile sier også at grensesnittet vil komme til den vanlige Galaxy S4 og S4 Active, men hva Tek.no erfarer er den ikke like om hjørnet her på berget. Dog vil den etter all sannsynlighet dukke opp senere i år.  

Flere Sony-modeller får Lollipop

Også Sony vil nå tilby en oppdatering av flere av sine eldre modeller, både mobiler og nettbrett. Her er det modellene Xperia Z, Xperia ZR, Xperia ZL og Xperia Tablet Z som får glede av den nye versjonen. 

I tillegg kommer det en oppdatering til Xperia Z2 og Xperia Z3, i form av en 5.0.2-versjon av Lollipop. Her skal blant annet muligheten for å kunne lukke alle åpne programmer på en gang komme tilbake, etter at den ble tatt vekk i overgangen fra versjon 4.4.4 til 5.0. Samtidig skal også funksjonen Ultra Stamina blitt forbedret, samtidig som overføringen mellom telefon og minnekort skal gå raskere. 

Det spekuleres i at oppdateringen til Sony kommer til uken,  men dette er enn så lenge rykter som ikke er bekreftet. 

En ny modell som får Lollipop er LGs nye flaggskip
Her kan du se hvordan telefonen i skinn ser ut »

(Kilde: GSMArena, Knowyourmobile)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen