En interaktiv og animert innloggingsskjerm basert på HTML5 er blant nyhetene i Linux Mint 15.
En interaktiv og animert innloggingsskjerm basert på HTML5 er blant nyhetene i Linux Mint 15. (Bilde: Linux Mint)

Flere forbedringer i Linux Mint 15

– Den mest ambisiøse utgivelsen hittil, skriver utviklerne.

Nå er det snart én måned siden Canonical lanserte Ubuntu 13.04 Raring Ringtail, den hittil ferskeste utgaven av deres Linux-baserte operativsystem.

Som alltid følger «lillebroren» Linux Mint etter og tilbyr en mer dempet versjon av Ubuntu. Linux Mint 15 er følgelig på trappene som en utgivelseskandidat, med kodenavnet «Olivia».

Ifølge Linux Mint-teamet er Mint 15 «den mest ambisiøse utgivelsen siden prosjektet startet», og brukerne kan se fram til flere forbedringer og nye egenskaper.

Skrivebordsmiljøene får en overhaling

Caja-filbehandleren i Mate 1.6.
Caja-filbehandleren i Mate 1.6.Foto: Linux Mint
Nemo-filbehandleren i Cinnamon 1.8.
Nemo-filbehandleren i Cinnamon 1.8.Foto: Linux Mint

De Gnome-baserte skrivebordsmiljøene Mate og Cinnamon er selvsagt på plass, og får begge en overhaling.

Mate er nå i versjon 1.6, og kan skryte av forbedringer av filbehandleren, vekslingen mellom ulike arbeidsområder, varsler og vindubehandling.

Cinnamon 1.8 får blant annet en skjermbeskytter, en modifisert utgave av Nemo-filbehandleren, samt et nytt kontrollsenter. Sistnevnte erstatter Gnome-kontrollsenteret fra tidligere utgivelser, og gir brukerne et nytt sted for å styre med systeminnstillingene.

Innloggingsskjermen blir videre støttet av HTML5, CSS, JavaScript og WebGL. Nå kan brukerne med andre ord lage eller ta i bruk lekre, animerte og interaktive innloggingsskjermer hvis det er ønskelig.
Enklere styring av programvare

Nye «MintSources».
Nye «MintSources».Foto: Linux Mint
Den nye driverbehandleren.
Den nye driverbehandleren.Foto: Linux Mint

To nye verktøy gjør sin debut på Linux Mint 15, og disse er «Software Sources» og «Driver Manager». Førstnevnte kalles også «MintSources», og erstatter tidligere løsninger for å sysle med programvaredepoter. Hensikten er ifølge Linux Mint-gjengen å lage et mer brukervennlig grensesnitt.

Den nye driverbehandleren skal i tillegg gjøre det lettere å kontrollere driverne. Drivere blir ført opp etter pakkenavn, og versjonnummeret er tydelig stadfestet – slik at det ikke er noen tvil om hvilken utgave det er snakk om.

Den endelige versjonen av Linux Mint 15 Olivia blir lansert mot slutten av denne måneden, og støttes til januar 2014. Du kan sjekke ut utgivelsene på LinuxMint.com.

Les en mer detaljert oversikt over Linux Mint 15 på det offisielle nettstedet.Se hvordan det gikk da vi testet den nyeste Ubuntu-utgaven:
Test: Ubuntu 13.04 – En velkommen oppdatering »

(Kilder: Linux Mint via Ars Technica)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen