Flere billigmobiler ligger høyt på Elkjøps salgsliste
(Bilde: Nokia)

Flere billigmobiler ligger høyt på Elkjøps salgsliste

El-kjeden selger mer enn bare toppmodeller.

Salgslisten som Telenor la frem i forrige uke viste at Sony Xperia Z var den eneste mobilen på Topp 10-listen som ikke var en Apple- eller Samsung-telefon. Et lignende bilde så vi hos NetCom, men her var det tre Sony-mobiler på listen.

Les også: Vi vil ha store skjermer

Elkjøps salgslister, derimot, viser et litt annet bilde. Her ser vi hvilke modeller som det selges mye av også i fysisk butikk. Samtidig kjøper mange av Elkjøps kunder mobiltelefon uten å binde seg til et abonnement, i motsetning til flesteparten av de som kjøper ny mobil via Telenor- eller NetComs kanaler.

– Sony Xperia Z ser ut til å ha blitt godt mottatt i markedet og fyker inn høyt oppe på listene. Ellers er det god variasjon i modellene som selger. Vi finner både nye og tradisjonelle "high end"-modeller, godt blandet med "low-" og "mid-end"-telefoner som har vært på markedet en god stund, sier Morten Mikkelsen, salgssjef Tele og GPS, i Elkjøp Norge AS til Mobilen.no.

Billigmobiler

På Elkjøps Topp 15-liste fra mars finner vi blant annet modeller som Nokia 100 og Samsung E1200 høyt oppe. Begge to er blant de desidert rimeligste mobilene på markedet, med svært begrensede funksjoner, enten egnet som er "mobil nummer 2," eller til en som bare vil ha en telefon å ringe med. Flere av de andre mobilene ligger på under 1000 kroner uten abonnement.

De to mest populære modellene er imidlertid Samsung Galaxy S3 og Apple iPhone 5. Her er hele listen, med link til tester på vårt søsternettsted Amobil.no eller priser via pristjenesten Prisguide:

Elkjøps Topp 15 i mars

 1. Samsung Galaxy S3
 2. iPhone 5
 3. Nokia 100
 4. Samsung Galaxy S3 mini
 5. Samsung E1200
 6. Sony Xperia Z
 7. iPhone 4
 8. Samsung Galaxy Y
 9. Sony Xperia V
 10. Doro Phone Easy 615
 11. HTC Desire C
 12. Samsung Galaxy S2 Plus
 13. iPhone 4S
 14. Nokia Asha 206
 15. Samsung Galaxy Ace

Av mobilene som kun er kjøpt via Elkjøps nettbutikk, finner vi Sony Xperia Z på en andreplass bak Samsung Galaxy S3. I tillegg er LG Optimus 4X inne på listen, og det samme er Nokia C205.

Les også: Xperia Z klatrer på Telenors salgslister

(Kilder: Elkjøp)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen