Samsung vaskemaskin som har ristet seg selv i stykker.
Samsung vaskemaskin som har ristet seg selv i stykker. (Bilde: Skjermdump: Micah Martin video på YouTube, via ABC News.)

Har Samsung et eksplosjonsproblem?

En rekke amerikanske brukere hevder vaskemaskinene deres har «eksplodert».

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Forbrukermyndighetene i USA har satt i gang undersøkelser av vaskemaskiner fra Samsung etter at en rekke brukere rapporterte at deres nye vaskemaskiner hadde «eksplodert».

Alle som har kjøpt Samsung-vaskemaskiner i USA produsert mellom mars 2011 og april 2016 blir nå advart om å bare kjøre maskinene på skåneprogram i tillegg til å senke farten på sentrifugeringen, av CSPC (Consumer Product Safety Commision) . Det skriver Gizmodo. 

Dermed virker det mer som at det er snakk om at trommelen river seg løs på grunn av for høye hastigheter og dårlige fester, ikke direkte eksplosjoner.   

Dette gjelder altså amerikanske, topp-matede modeller, som ikke selges i Norge, får vi bekreftet fra Samsung Norge.

Eksploderende mobiler

Advarselen kommer bare noen måneder etter at Samsung ble presentert for et gruppesøksmål i USA fra en rekke kunder som hadde opplevd at vaskemaskinene deres plutselig ristet seg selv fullstendig i stykker. Flere har omtalt hendelsene som om vaskemaskinene eksploderer, skrev ABC News i fjor høst.

I går skrev Samsung i en uttalelse på sine nettsider i USA at selskapet samarbeider med myndighetene for å ivareta sikkerheten til kundene.  

Problemene kommer bare uker etter at Samsung måtte tilbakekalle mobiltelefonen Galaxy Note 7, som følge av problemer med batteriene som førte til eksplosjoner. 

Her ser du resultatet: Se hvordan en eksplodert Galaxy Note 7 ser ut »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen