Fleksibel ordbok

Danske Morten Proschowsky er i ferd med å utvikle en ordbokfunksjon til mobilen som først sjekker hvem du skal sende meldingen til, for så å tilpasse språket etter mottakeren, skriver Comon.dk.

Kjenner vanene dine

Eller egentlig er det omvendt, for det er avsenderens vaner som ligger til grunn for ordene som foreslås når mottakeren er identifisert. Takket være sannsynlighetsberegning vil funksjonen være i stand til å legge seg på et språk som er vanlig i de ulike beskjedene dine.

Skriver du korrekt norsk til moren din, så vil ordboka vite dette og oppføre seg deretter når du sender en tekstmelding hjem.

Bruker du derimot forkortelser og andre setningsformer når du sender meldinger til venner eller kolleger, så tilpasses ordbokas valg etter denne kunnskapen.

Endrer forslagsrekkefølgen

I tillegg skal ordboka være i stand til å skjønne hvilke ord som dukker opp i bestemte sammenhenger, slik at du får opp disse ordene som første, og ikke siste, alternativ.

Kanskje vil den etterhvert dukke opp på en Nokia i nærheten av deg, det finske mobilselskapet har i hvert fall gått inn med økonomisk støtte til videreutvikling av Proschowskys ordbok.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen