Flatskjerm på sprayboks

Flatskjermer blir stadig tynnere. I disse dager kommer Hitachis ultratynne flatskjermer i handelen i Norge. Disse LCD-skjermene er bare 3,5 cm tykke. Om et års tid vil flere produsenter tilby 2 cm tykke plasmaskjermer. OLED-skjermene som Samsung og Sony har vist prototyper av, er bare 1,1 cm tykke.

Spreibar TV-skjerm
Det kan bli tynnere enn det. De japanske selskapene Mitsubishi Chemical og Sumitomo Chemical Company har i fellesskap lenge jobbet med å utvikle en spraybar TV-skjerm. Den baserer seg på flytende elektronikk, en teknologi som bruker samme slags molekyler som de nye OLED-skjerrmene.
Mitsubishi Chemical og Sumitomo Chemical er henholdsvis Japans største og neststørste kjemikonserner.

Strøm fra solen
Fremtidsskjermen er ikke bare tynn. Malingen kan fungere både som skjerm og som solcellepanel. Hvis konseptet kan gjennomføres i praksis, så kan altså TV-skjermen males på veggen og drives av dagslys. Da trenger den ikke engang ledning til strømkontakten.

Klar om 2-3 år?
Hvis forskerne hos Sumitomo Chemical greier å realisere sine planer, får TV på veggen snart ny betydning. Banebrytende prosjekter av denne typen, pleier imidlertid å ta veldig lang tid før de kan realiseres til anvendelige produkter. Men både Mitsubishi og Sumitomo håper at de kan ha en prototyp klar i løpet av to-tre år.

Taggerne går sannelig spennende tider i møte. Ps-s-s-sj!


Enn om du bare kunne spraye den på veggen? (Foto: Pioneer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen