Flat fartsbølle

Selv om markedet for SSD-enheter er i full blomstring, er det tydelig at produsentene av harddisker fortsatt satser på midt-i-mellom-produkter. Seagate lanserte nettopp en SSD/HHD hybrid, og Hitachi følger nå opp med en ekstra tynn 7200 RPM-enhet på bare 2,5".

Som Gizmodo så smart har påpekt, ignorer at Hitachi har brukt en mannlig modell med kunstige negler på produktbildet. Den nye Z-serien er de raskeste harddiskene på markedet av 7 mm-typen, og kan tilby lagring i kapasitetene 160, 250 og 320 GB.

Enhetene har et hurtigminne på 16 MB, skal i snitt trenge 1,8 W og ha en søketid på 13 ms. Noen nøyaktige tall for ytelsen er ikke kjent, men enheten benytter SATA II 3.0Gb/s-grensesnittet.

Hvorfor ikke SSD?

Selv om SSD-er er utrolig raske, må du skrape bankkontoen med barberhøvel før du sitter med en enhet med høy lagringskapasitet i maskinen din. Mange bærbare maskiner, spesielt de ultratynne, har bare plass til ett lagringsmedium.

Hvis man så ønsker mer enn 120 GB med lagringsplass er fort konvensjonelle harddisker eneste alternativ. Hitachi har uttalt at Z-serien skal ha skrive- og lesehastigheter på nivå med de minnebaserte enhetene, men til en mye lavere pris.

Nøyaktig pris her til lands er ikke kjent, ei heller tilgjengelighet på produktet for seg selv eller installert i bærbare maskiner.

Kilder: Hitachi, Gizmodo, The Register.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen