Flash på mobilen

Macromedia uttalte i fjor høst at alle mobiltelefoner som selges i Europa vil ha integrert Flash-teknologi innen to år. Nå kan det se ut som om Macromedia satser ekstra hardt for å oppfylle sin spådom.

De har nå inngått en lisensavtale med den finske mobilgiganten Nokia om å integrere sin Flash Lite-teknologi i Nokias Series 60-telefoner. Nokia har i tillegg uttalt at de vil komme til å støtte Flash-teknologien i flere av sine andre plattformer.

Ved å implementere Flash-kompatibilitet i Series-60-plattformen vil Series-60 bli en mye mer konkurransedyktig plattform. I tillegg vil avtalen åpne dørene for andre leverandører av programvare som støtter Flash.

Denne avtalen kan spås å bli svært fruktbar for begge parter. Avtalen gjør at de 1,8 millioner utviklerne i Nokia får en unik sjanse til å samarbeide med de mer enn 1 million utviklerne i Macromedia. På denne måten kan de utvikle Flash-innhold og programmer til distribuering verden over. Dette kan resultere i en helt ny generasjon av digitale opplevelser.

Macromedia når med dette et nytt og stort publikum. Nokia på sin side, har nå muligheten til å utvide sin allerede store kundekrets ytterligere. En annen fordel er spillmengden. Med både Flash- og Java-teknologien på banen vil antakelig utvalget av spill bli betydelig større.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen