Flash inntar TV-en

Flash inntar TV-en

Intel og Adobe har annonsert planer om å optimalisere Flash-teknologien for Intels CE 3100 media-prosessor. Målet er å i større grad kunne tilby nett- og multimediaegenskaper i enheter som TV-er, Blu-ray-spillere og lignende.

Intel planlegger å levere de første CE 3100-prosessorene optimalisert for Flash Player og Flash Lite i løpet av 1. halvdel av 2009.

De to selskapene har samarbeidet tett også tidligere, og startet sammen opp Open Screen Project våren 2008. Prosjektet har som mål å tilby en sømløs Internett-opplevelse på en hvilken som helst enhet, hvor som helst.

Det betyr at vi fremover i enda større grad vil se "PC-funksjonalitet" innebygget i alle mulige lyd- og bildedingser – en helt klar trend for det kommende året.

Intel CE3100
Intel CE 3100

Nok krefter

Intels mediaprosessor CE 3100 tilbyr alt på en brikke, inkludert HD-videostøtte, 3D-grafikk og "hjemmekino-lyd".

Prosessoren er basert på Pentium M-kjernen og opererer på 800 MHz+ med trekanals DDR2-800-minne. Under er en video som viser en Intel CE 3100-basert boks med Yahoo Widgets i aksjon.


Det skal også være planer om å optimalisere Adobes Air-teknologi for bruk på Intels digitale hjem-plattformer i fremtiden.

(Kilde: Ecoustics.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen