Flash innen to år

Innen to år vil alle mobiltelefoner som selges i Europa inneholde en mobilutgave av Flash-teknologi, med navnet Flash Lite. Det mener den danske visepresidenten av Macromedia, Juha Christenden. Flash Lite vil bli en konkurrent til den Java-baserte løsningen i de fleste av dagens mobiltelefoner.

I Japan skapte Macromedia stor interesse for Flash Lite. Selskapet har nå inngått en avtale med den tyske T-mobile, vil tilby en flash-portal for mobiloperatøren.

I dag skal det produseres forskjellige Java-applikasjoner etter hvilken type mobiltelefon programmet er beregnet for. I Flash kan programmerere programmere det en gang, og det vil i teorien fungere på alle mobiltelefoner.

Macromedia planlegger nå å kjøpe mellom tre og fem selskaper hvert år over de neste to årene. Flash-firmaet er spesielt interessert i alt innenfor Digital rights management og sikkerhet.

Videre blir det spennende å se når Flash-applikasjoner blir vanlige på mobiltelefonen, men vi tipper det blir en god kokurrent ovenfor Java.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen