Flash 8 snart klar

Mandag 8. august skal programvareutvikleren Macromedia presentere Flash 8, og noen uker senere skal programmet lanseres. Flash 8 skal ha en avansert videomulighet og mange mener denne programvaren vil føre til endringer i markedet for video på web.

Flash er opprinnelig et animasjonsprogram for websider, men nå kommer altså en helt ny og annerledes versjon som skal kunne konkurrere med multimediaprogrammer som Windows Media Player fra Microsoft, RealPlayer fra RealNetworks og QuickTime fra Apple. Blant nyhetene i Flash 8 er en ny codec, VP6, som skal øke videokvaliteten dramatisk i forhold tilFlash 7.

En av fordelene med Flash er at videoer kan integreres i en webside. En annen fordel er at Flash-spilleren er som regel installert i PCer slik at brukerne trenger ikke å installere noe ekstra hvis de skal se på en Flash-animasjon.

Men fordelene ved Flash fører også til en faktor som mange surfere setter svært liten pris på. Det er overdreven bruk av Flash-animasjoner i reklame på websider, noe som kan være forstyrrende for de som surfer på Internett

Kilde: CNET news.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen