Flash-minne harddisk på 90 GB

Den nye harddisken fra M-Systems kan lett tas for å være en vanlig harddisk av utseende, men bruker flash-minne istedet for tradisjonelle, magnetiske plater. Disken er 2,5 tommer og er spesielt rettet for bruk der man krever spesielt høy robusthet og stabilitet. En stor fordel med flash-minne er lav aksesstid og raske skrive/lese operasjoner. I tillegg kan man få plass til mer data på mindre fysisk størrelse. I en pressemelding fra M-Systems sies det at disken takler opptil 100 MB/s "burst" operasjoner.

Dette vil imidlertid langt i fra bli et produkt beregnet på forbrukermarkedet med det første. Ifølge en talskvinne for selskapet vil disken ha en pris som ligger rundt 40 000 amerikanske dollar. Det kan nevnes at dette ikke er noen papirlansering og produktet er tilgjengelig fra og med denne uken.

  • Aksesstid 0,02 ms eller lavere
  • Støtter hot-swap
  • 5 års garanti
  • Kan lese/skrive i et temperaturområde på -40°C to +85°C
  • 5-95 prosent luftfuktighet

M-Systems har tett tilknytning til firmaer der man krever spesielt sikre lagringsmedier, eksempelvis flyselskaper og militæret.

Selskapet har også andre flash-disker tilgjengelig for salg. En modell som har kapasitet på 4 GB koster ca. 2000 amerikanske dollar.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen