Guide

Flash-guiden

 

Vi har nå kommet så langt på veien som til å oppdatere BIOS. Hvis dette høres greskt ut bør du lese BIOS-guiden vår aller først. Den ligger til grunnlag for denne guiden, og forklarer en del rundt BIOS.

La oss gå på sak: Oppdatering av BIOS kan gi støtte for de nyeste prosessorene, ny funksjonalitet, økt ytelse og stabilitet, og mer. Et passende eksempel er IHC5R-sørsiden til Intel som nylig fikk den etterlengtede RAID-1 støtten. Når AMD og Intel slipper nye flaggskip kreves det også ofte en oppdatering. Mange av oppdateringene gir dessuten også bedre stabilitet i forbindelse med overklokking, og det har vi ingenting imot vel? :)

Selv om en oppdatering kan legge til og fikse mye er det ikke alltid produsenten anbefaler å faktisk benytte den. Hvis du ikke har noen nytte av de forbedringene i den nyere versjonen, er det heller ikke vits å oppgradere. Programmering er nemlig ikke slik at programvaren alltid forbedres, det kan like godt introduseres nye feil i systemet. Samtidig er det alltid en fare for at noe går galt under selve oppdateringen.

Når jeg nå guider dere og viser hvordan BIOS oppdateres, vil jeg bruke mitt kjære Abit IC7-G som et gjennomgående eksempel. Dette er et vanlig hovedkort blant oss overklokkere, og i forbindelse med oppdatering av BIOS skiller det seg lite ut fra andre. Dermed skal det være et godt egnet eksempelkort.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen