Flappy Bird-feber på Finn.no
(Bilde: Kurt Lekanger, Mobilen.no)

Flappy Bird-feber på Finn.no

Abstinensene har nådd Norge.

Det anslås at Flappy Bird-utvikler Dong Nguyen tjente rundt 300 000 kroner per dag på annonsevisningene fra Flappy Bird.
Det anslås at Flappy Bird-utvikler Dong Nguyen tjente rundt 300 000 kroner per dag på annonsevisningene fra Flappy Bird.
Telefoner med Flappy Bird forhåndsinstallert har mottatt bud helt opp i 99 000 dollar på eBay. Salgsportalen rydder nå aktivt bort disse annonsene, men det er fortsatt tett mellom dem.
Telefoner med Flappy Bird forhåndsinstallert har mottatt bud helt opp i 99 000 dollar på eBay. Salgsportalen rydder nå aktivt bort disse annonsene, men det er fortsatt tett mellom dem.Foto: Skjermdump, ebay.com
Nå er det også tett mellom Flappy Bird-telefonene på Finn.no. Nettstedet sier at de ikke vil slå ned på dette med mindre det er åpenbar svindel.
Nå er det også tett mellom Flappy Bird-telefonene på Finn.no. Nettstedet sier at de ikke vil slå ned på dette med mindre det er åpenbar svindel.Foto: Sjermdump, finn.no
Elance fordeler frilansarbeid til utviklere, og her er det en rekke jobber som Flappy Bird-utvikler å finne.
Elance fordeler frilansarbeid til utviklere, og her er det en rekke jobber som Flappy Bird-utvikler å finne.Foto: Skjermdump, elance.com

Det er sjelden vi ser stort mer ståhei enn det er rundt mobilspillet Flappy Bird akkurat nå. Spillet var etter alt å dømme en knallsuksess i utgangspunktet, men da den vietnamesiske utvikleren Dong Nguyen trakk spillet fra appbutikkene, tok det virkelig av.

Det dukket ganske tidlig opp mobiltelefoner, og nettbrett, med spillet ferdig installert på eBay. Naturligvis var prisene hinsides all fornuft. Flere av telefonene fikk bud på mange tusen dollar.

Les også: Tjener 300 000 kroner dagen på Flappy Bird

eBay sletter Flappy Bird-annonser

Etter all oppmerksomheten har butikkportalen begynt å slette Flappy Bird-relaterte annonser aktivt. eBay har nemlig retningslinjer for salg av mobiltelefoner, og krever i utgangspunktet at telefonene ikke inneholder personlige data ved salg. Dette er nå presisert til å også gjelde Flappy Bird.

– Pass på at dine fremtidige poster følger disse retningslinjene, og vær klar over at nye regelbrudd kan medføre stenging av kontoen din, står det i beskjeden selskapet har sendt ut til håpefulle selgere.

Også på vår mer hjemlige salgsportal, finn.no finner vi flere titalls treff på mobilutstyr med Flappy Bird installert. Også her er prisene relativt ufornuftige, selv om de fleste holder seg under 10 000 kroner.

Vi noterer oss imidlertid et par optimister som skal ha mellom 15 000 og en million kroner for Flappy Bird-dingsene sine.

Finn.no: – Flappy Bird-annonsene mest vist

– Vi har sett at noen av de mest viste annonsene i dag har vært iPhone og Galaxy S4, med Flappy Bird installert. Det er åpenbart at det samme skjer her, sier talsperson Henrik Gustav Faller i Finn.no.

Han mener likevel at det ikke er like ville tilstander her som i USA.

– Det ser ut som om det er noen som i utgangspunktet prøver å selge en telefon, og så ser de en mulighet til å jekke opp prisen litt. Men, i går så vi en iPhone 4 til 1700 kroner, med Flappy Bird installert, forteller Faller.

Nettstedet vil ikke gjøre det samme som eBay. Så lenge det ikke er åpenbare svindelforsøk vil ikke Finn.no stoppe annonsene.

– Det er helt greit å annonsere dette i Norge, slår Faller fast.

Utvikleren: – Flappy Bird har blitt et problem

Hovedpersonen selv, Dong Nguyen, skal ha tjent opp mot 300 000 kroner per dag på reklamevisningene i gratisspillet. Spillet har blitt omtalt som "digitalt dop", på grunn av sine vanedannende egenskaper. Det var også dette Nguyen selv refererte til, da han i et intervju med Forbes.com forklarte hvorfor spillet ble tatt av nett.

– Flappy Bird ble skapt for å være avslappende tidtrøyte. I stedet ble det et vanedannende produkt. Jeg tror det har blitt et problem. For å løse problemet er det best å fjerne Flappy Bird. Det er borte for alltid, fortalte Nguyen til Forbes.

Les også: Så mye tjener de mest populære iPhone-appene

Spillets død ble først annonsert på Twitter denne helgen, og beskjeden har så langt blitt delt 145 000 ganger.

Mange Flappy Bird-kopier har allerede nådd markedet.
Mange Flappy Bird-kopier har allerede nådd markedet.

I kjølvannet av at spillet ble tatt ned på søndag, har nettet flommet over av Flappy Bird-kloner. Konkurransen om å ta det berømte spillets plass er fortsatt stor, og på frilansnettverket elance.com er det i skrivende stund 60 jobbtilbud for Flappy Bird-relatert utvikling. Mange av dem presiserer hvor viktig det er at appen kan utvikles raskt.

Vær forsiktig med Flappy Bird-kloner

For deg som allerede bitt av basillen kan det være lurt å være forsiktig med hvordan du skaffer deg spillet. Blant de mange appene som konkurrerer om å ta spillets plass, florerer det nemlig av skadevare.

Sikkerhetsselskapet Trend Micro forteller nemlig om apper som forsøker å ringe, eller sende meldinger til, dyre premiumnummer. I noen tilfeller kan dette være enkelt å se, ved at en del nyere telefoner varsler om aktiviteten, slik at du må godkjenne den. Men, denne typen apper gjør deg også utsatt for informasjonstyveri.

Det meste av denne aktiviteten skal så langt ha vært rettet mot russiske brukere. Både Androids Google Play, og App Store på iOS, har bedre kontroll på sikkerheten enn for bare få år siden. Likevel er det så mange aktører på markedet med Flappy Bird-kopier, at det kan være lurt å være forsiktig.

Les også: Android-skadevare stjeler SMS

(Kilde: usatoday.com, slashgear.com, forbes.com, macrumours.com, finn.no, elance.com)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen