Test
Flamingo Music er perfekte for joggeturen.

Flamingo Music

Flamingo Music har speilblanke overflater (Alle foto: Einar Eriksen)
Flamingo Music har speilblanke overflater (Alle foto: Einar Eriksen)

Flamingo er en serie med hodesett fra den nordiske produsenten Cellpoint. Selskapet har pantent på en egen måte å feste hodesett i ørene dine, og kalt metoden "Earclick".

Vi har tidligere testet en håndfri med Earclick fra produsenten, som vi likte svært godt.

Nå har vi testet Cellpoints nyeste produkt, Flamingo Music, som er et helt vanlig musikkhodesett. Vi snakker altså to helt vanlige øreplugger som du kan koble til PC-en, mp3-spilleren og mobilen, om den støtter 3,5 millimeters minijack.

Skal du bruke hodesettet sammen med mobilen, finnes det en egen håndfri-utgave kalt Flamingo Mobile, der får du med mikrofon og svarknapp. Flamingo har også laget en egen versjon for Apple Iphone.

Hodesettet festes på to punkter – ytterst i øregangen og i det ytre øret.
Hodesettet festes på to punkter – ytterst i øregangen og i det ytre øret.

Perfekt for joggeren

Earclick har fått gode tilbakemeldinger for ergonomien, noe vi skjønner godt. Hodesettet vris inn i det ytre øret, og trenger altså ikke trykkes inn i øregangen. Vi synes løsningen er særdeles mye bedre enn øreplugger flest, da de både er mer behagelig å gå med og sitter bedre i øret

For de sportslige er det også en stor fordel at hodesettet samtidig ikke blir klamt slik at du begynner å svette i øret.

I tillegg er ledningen svært fleksibel, og ikke stiv og uhåndterlig. Det gjør at den føles mye mindre "i veien", og du kan for eksempel snu på hodet uten å være rett for å få vondt i øret eller at hodesettet skal falle av.

Med i esken får du øreputer for det ytre øret i ni forskjellige størrelser, slik at ørepluggene passer de fleste ører.

Vi fikk likevel litt vondt i ørene etter å ha hatt hodesettet på ørene i et par timer, men det gjelder de aller fleste hodesett vi har prøvd. Men så lange joggeturer er kanskje uansett blant de sjeldne.

Hodesettet har en vanlig minijack-plugg.
Hodesettet har en vanlig minijack-plugg.

Isolerer dårlig

En ulempe med Flamingo Music er at hodesettet gjør en veldig dårlig jobb med å isolere øret, siden det er en het åpen løsning. Det betyr at du hører biltrafikk og annen støy likefullt som musikken, med mindre du kompenserer med svært høyt volum. Dette er en stor fordel for joggere som både vil høre på musikk og unngå å bli påkjørt samtidig, men en ulempe for de audiofile.

Om du er ute og reiser med buss eller fly kan det rett og slett bli vanskelig å bruke Flamingo Music. Da kommer støyen fra fremkomstmiddelet for godt frem, og du må ha høyt volum for å høre hva som sies i filmen.

Med i pakken får du øreputer i mange størrelser.

Lite bass

Når hodesettet slipper inn annen støy, slipper den også ut en god del av lyden – hovedsaklig bass. Dessverre er ikke hodesettet kraftig nok til å kompensere for det som slippes ut, og dermed er ikke Flamingo Music hodesettet for deg som liker mye bass og gromlyd.

Dersom du stiller opp bassen på lydkilden, begynner hodesettet raskt å skurre. Hodesettet er nemlig lettdrevet, og har ikke spesielt kraftige elementer.

Den svake bassen er godt merkbar i de fleste musikksjangre, som rock, metal, hip-hop og tekno. Av og til kan den svake kontrabassen i jazz-sjangeret også legge seg litt for langt bak i lydbildet, men dette kan du rette på ved å stille på equalizeren.

Bredt lydbilde

Med tanke på at hodesettet både er lettdrevet og isolerer dårlig, er vi litt overrasket over den gode lydkvaliteten ellers. Lydbildet virker like åpent og bredt som i enkelte langt dyrere hodesett, og du får med deg alle elementene i musikken.

Når du stiller opp volumet kommer diskanttonene altfor godt frem i forhold til de litt mer lavfrekvente, noe som gjør lyden feilbalansert. Da oppleves lyden som skarp og ubehagelig, og det blir slitsomt å høre på i lengen.

Hodesettet leverer også detaljrik lyd, og vokalene høres like vaskeekte ut som man kan forvente av hodesett i denne prisklassen.

Konklusjon

Flamingo Music egner seg godt for joggere og andre sportsutøvere, siden hodesettet sitter som støpt og du samtidig hører trafikken rundt deg. Samtidig er ledningen så fleksibel at du knapt merker at den er der. Dette gir mye frihet når du jogger og er i bevegelse.

Men lyden blir litt tam på grunn av den dårlige bassen, og det kan dermed bli kjedelig å høre på musikk med det i lengden. Den audiofile vil neppe foretrekke å bruke hodesettet utenom treningsøktene.

Hodesettet koster 349 kroner i butikkene, noe som er en hyggelig pris. Flamingo Mobile med mikrofon og svarknapp koster femtilappen ekstra.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen