Fjorårets beste og verste

Fjorårets beste og verste

Årsskifte er tid for oppsummeringer, og det er blitt standard i de fleste redaksjoner å lage lister over det beste og verste av det meste. Vi har som The New York Times tatt den late varianten, der vi samler noen slike lister for deg.

De verste luringene

Nettstedet Consumeraffairs.com har tatt utgangspunkt i de 50 000 klagene de har fått inn i året som gikk og laget en liste over de 10 verste svindlerne i 2006.

Øverst på listen troner de falske nettlotteriene som ser ut til å vokse og bli stadig farligere. De eldre er mest utsatt, men mange yngre blir også lurt til å gi ifra seg konto-opplysninger når de tror at de har vunnet store pengesummer.

Ellers er både phishing og nigeriansk e-post høyt oppe på svindler-lista.

Merkelige dingser
Forbruker.no har valgt å kåre årets morsomste dingser. På topp er noe så spesielt som en ølmage. Vommen fungerer som en vest som man kan fylle opp med ølbokser før man går hjemmefra. Slik sett blir man ikke spesielt stilig, men med magen godt gjemt under skjorta slipper man å bruke penger på drikke på byen.

Lengre ned på lista finner man blant annet askebegeret som hoster og en bling bling-BH med 200 diamanter.

Populære tester

Dinside.no har oppsumert 2006 ved å gi en oversikt over de mest populære produkttestene sine. Øverst på lista troner mobiltelefoner, etterfulgt av blant annet digitale kameraer og bærbare PCer.

Ellers er Nintendo Wii kåret til årets produkt flere steder. Den ble allerede i god tid før jul kåret til årets julegave av den norske elektronikkbransjen. Nå er den også kåret til årets dings av det svenske magasinet M3.

Akjsekursen
Når det gjelder økonomi, har CNNMoney.com sett på de beste og verste teknologi-aksjene i 2006. Den store vinneren er skjermkort-selskapet Nvidia som har doblet sine priser på aksjer i 2006. Selskapet leverer kort til blant annet spillkonsoller som Playstation 3 og mobiltelefoner som Motorola Razor.

Printerprodusenten Lexmark har også gjort det godt i 2006, det samme gjelder for Cisco som leverer routere og nettverk. Fjorårets taper er ADC Telecommunications som leverer utstyr til høyhastighets internett og video- og stemmetjenester. Aksjekursen deres er gått ned med 35.1 prosent i 2006.

Alltid oversikt

Listen kunne sikkert fortsatt i det evige, men det er kanskje på tide at vi gjør oss ferdig med fjoråret og fokuserer på 2007. Her på teknofil.no får du i hvert fall oversikt over de beste produktene gjennom hele året. Ta en titt på våre oppdaterte 5beste-lister i ulike kategorier.


Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen