Fjong fasong på nytt Casio-kamera

Casio har lansert Exilim EX-TR100, et kamera som ser helt annerledes ut enn det du er vant til, og som gir deg stor fleksibilitet med tanke på bruk.

Kameraet består egentlig av tre deler. En med objektiv og bildebrikke, en med skjerm og resten av eletronikken, og til slutt en slags ramme. Disse tre delene er bevegelige i forhold til hverandre, slik at du kan bruke ramma som grep, mens du vrir skjermen i den vinkelen du ønsker å ha den, og objektivet peker dit du vil ta bilde. Skjermen er på 7,6cm (3 tommer) og har en oppløsning på 460 000 punkter.

Siden vi ikke har testet konseptet ennå, er det vanskelig å si hvordan det fungerer, men det ser unektelig spennende ut, og vi setter pris på at Casio forsøker å gå nye veier og tenker litt ut av boksen.

Kameraet styres i hovedsak fra den trykkfølsomme skjermen. Vi vet ingenting om grensesnittet, men håper det er laget på en måte som gjør kameraet fleksibelt og raskt å håndtere.

Det avvikende designet setter også visse begrensinger på optikken. For eksempel har det ikke zoom. Men en vidvinkel tilsvarende 21mm f/2.8, gjør at du får spennende utsnitt, og det kan egne seg til å henge på jakka, bikkja eller ørnen for å få spennende bilder av uvante situasjoner. Siden oppløsningen er på 12 megapiksler kan du normalt beskjære bildet en del uten tap av kvalitet, dersom du trenger å komme nærmere.

Kameraet kan også ta opp video i full HD, eller i lavere oppløsning dersom du ønsker høy opptakshastighet (opp til 240bps).

Ellers har kameraet mange av Casios teknologier for etterbehandling av bildet, slik som HDR, og mulighet for å legge flere bilder oppå hverandre for ulike effekter.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen