Fjernstyrte kamera med Ipad

WFT-serveren sett på Ipadskjermen
WFT-serveren sett på Ipadskjermen

I noen tilfeller er det best å la et velplassert kamera gjøre jobben i felten mens situasjonen som skal dokumenteres utfolder seg, for deretter å hente inn kameraet og bildene i ettertid. For fotojournalister og byråfotografer vil det alltid være et visst tidspress, enten i forhold til deadline eller i forhold til å levere bildene først, og her kommer dagens eksempel på kreativ problemløsning.

Stor trafikk i lufta
Scott Audette skriver i sitt blogginnlegg at det i forbindelse med romfergeoppskytningene han dekker for Reuters ofte er stor pågang på mobilnettet i området rundt oppskytingsplattformen på Cape Canaveral. Da vanlig praksis har vært å bruke ferdigoppstilte kamera som utløses av lyden fra oppskytingen og sender alt av bilder tilbake til redaksjonen, har en stor mengde data som senere vil bli sortert vekk gjort mobildatanettet uutholdelig tregt i minuttene før og etter oppskytingen, alt for at avisene og byråene skal få hvert sitt bilde så tidlig som mulig.

En elegant løsning og ekstra muligheter
Ved hjelp av en iPad, 2 trådløse 3G-modemer, en gammel router og en 5D mk II med en WFT-E4 IIA trådløs filsender ble Audette i stand til å plukke de bildene han trengte rett fra ut kameraet. På denne måten slapp han å vente til han fikk hentet kameraet eller til at alle filene skulle bli sendt gjennom lufta. I tillegg kan systemet gjennom webserveren i WFT-enheten streame bildet fra kameraets liveview direkte, og alle innstillinger er tilgjengelige for justering fra - i dette tilfellet en Ipad ved bordet i en restaurant i nærheten.

Canon 5D Mark II and the ipad, oh my! fra Scott AudetteVimeo.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen