Fjernstyr mobilen ved å vinke

Samir Queldi er en programvareutvikler som er mest kjent for å være først ut med en løsning til smarttelefoner med grensesnittet S60 som lar skjermbildet snu seg selv når du snur mobilen. Nå har han laget et program som lar deg styre mobilen på en helt ny måte. Det nye programmet heter Handwave.

Vink til mobilen

Den nye metoden til utvikleren Samir, går ut på at du vinker foran mobilen for å styre den. Ved hjelp av det frontmonterte kameraet på mobilen, kan nemlig Handwave oppfatte bevegelser du gjør med hånda.

Dersom du vil bla til høre fører du hånda mot høyre foran mobilen, og motsatt vei for å bla til venstre. Dette er imidlertid de eneste to funksjonene programmet ser ut til å ha foreløpig.

Du kan bla til høyre og venstre både i menyene, mens du ser på bilder og for å skifte låt i mp3-spilleren. I videoen, som du kan se nederst i artikkelen, ser det ut som programmmet fungerer bra, og responstiden ser ikke ut til å være betydelig.

Programmet forventes å være klar for nedlasting veldig snart, sannsynligvis samtidig som produsentens nettsider åpnes om "noen timer".

Mobilen får alarm

Et annet program som ser ut til å bli lansert i samme slengen, er Alertme. Den sørger for at mobilen gir fra seg en alarmlyd dersom noen plukker mobilen din opp fra bordet. For å deaktivere alarmen holder du mobilen din i bestemte retninger.

 

(Kilder: Boygeniusreport.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen