Fjernstyr mobilen

Vi har testet tjenesten Mobile Manager fra Syncronica på et utvalg mobiltelefoner på vår arbeidsplass. Felles for disse mobiltelefonene er at de har Windows Mobile operativsystem. En ny versjon med støtte også for et utvalg Symbian-mobiler skal være på markedet i september.

Kortversjonen er at løsningen er genial. Her kan du holde orden på bedriftens mobiltelefoner enten du ønsker å gjennomføre oppgraderinger, sette sikkerhetsinnstillinger eller konfigurere telefonene til å bruke nye tjenester. Innstillingene lagrer du som pakker på PC-en, før du sender dem til enkeltbrukere eller egendefinerte grupper.

Administrasjon
Det er IT-Senteret som har agenturet på løsningen i Norge. På kundelista finner vi både store selskap med mange mobiltelefoner i omløp, og mindre bedrifter helt ned til enkeltmannsforetak. Løsningen er også i ferd med å bli implementert hos teleoperatører som ønsker å kunne tilby nye tjenester til sine abonnenter. Dette kan være tjenester som erstatningsmobil ved tap, låsing av stjålne mobiltelefoner (ikke bare abonnementet), sletting av data fra mobiler som er mistet eller stjålet, eller utrulling av nye programmer på et større antall mobiltelefoner, uten at mobiltelefonene må samles inn.

Mobile Manager er en skalerbar tjeneste der brukergrensesnittet vil variere avhengig av hvilke rettigheter brukeren har. Brukeren kan være IT-sjef i en bedrift, eller det kan være en som er ansatt på kundeservice hos en operatør. Har bedriften ingen med kompetanse til å administrere systemet kan hele tjenesten kjøpes hos IT-senteret.

Praksis
En praktisk prøve på hvordan det fungerer i praksis fikk vi da vår Small Business Server ikke ville tillate bruk av Active Sync. En av årsakene skal ha vært manglende tildeling av sertifikater. Ved hjelp av Mobile Manager laget vi en pakke der de korrekte innstillingene og sertifikat var inkludert og sendte denne til alle aktuelle mobiltelefoner. Dermed ble alle mobilene riktig konfigurert, og det eneste mottakeren merket var en SMS med varsel om at konfigureringen var gjennomført.

Med Mobile Manager kan du konfigurere alt fra PIN-lås til bakgrunnsbilder og ringetoner. Dessuten kan du sende CAB-filer som installerer programmer på mottakerens mobiltelefon.

Oppdateres
I neste versjon av programmet skal det være mulig å ta fullstendig backup av telefonen, samt å låse den til SIM-kort (inntil 5 SIM-kort per mobil). Om telefonen da blir stjålet vil den ikke kunne brukes med et fremmed SIM-kort. Så lenge tyven prøver å bruke med det ditt-SIM-kort vil du kunne stenge telefonen og slette sensitive data ved hjelp av Phone Manager.
IT-Senteret selger og drifter IT-løsninger for bedrifter over hele landet. Nå tilbyr de også å drifte mobilparken, eller å tilby løsninger som lar deg gjøre det selv. 

Men å selge mobiltelefoner ønsker de ikke å gjøre. Selskapet har tidligere hatt en butikk i mobildatakjeden, og har dermed inngående kunnskap om problemstillingene mobilkunder kan stå ovenfor.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen