Fjernstyr kameraet med Nintendo DS

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er spesialeffekt-mannen Steve Chapman fra amerikanske Gentle Giant Studios, og HDRLabs som presenterer the Open Camera Controler - det vil si en Nintento-konsoll omprogrammert til avansert selvutløser.

Nintendo DS med Canon 5D Mk2.
Nintendo DS med Canon 5D Mk2.

Det var under opptak av filmen Nattmuseet II, og etter det som må ha vært uendelige ventetimer i selskap med Mario Karts på Nintendo DS, at Steve Chapman fikk ideen: Å bruke spillkonsollen til å utvide mulighetene i Canon-kameraene han brukte til å produsere HDR-bilder. Og i disse dager offentliggjør HDRLabs nettsider en detaljert steg-for-steg guide, som viser hvordan du selv kan installere programvare for kamerakontroll i Nintendos populære spill-leketøy.

Vips, så kan du utvide brukspotensialet i ditt kamera, med avanserte timelapse-funksjoner og muligheten til autobracketing med over 11 eksponeringsnivåer, i stedet for Canons standardiserte tre nivåer. Nintendoen kan også brukes til å utløse kameraet via et klapp eller et rop.

Nintendo DS alias Open Camera Controller.
Nintendo DS alias Open Camera Controller.

HDRLabs har så langt testet opplegget med Canon 30D til 50D, 5D og 5D Mk II, Casio EX-FX1, Olympus E-P1 og speilrefleks fra Sigma. Prøv gjerne selv (men på egen risiko) - det ville være interessant å høre hvilke andre kameraer som eventuelt er klare for å la seg styre av Nintendoen. Men pass på: For å koble Nintedo-konsollen til kameraet må du konstruere din egen kabel mellom kamera og en Nintendo spillkassett. Så hold tunga rett i munn og les instruksjonene!

Open Camera Control-programvare og instruksjoner kan lastes ned fra HDRlabs gratis.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen