Logitech Harmony Ultimate.
Logitech Harmony Ultimate. (Bilde: Logitech)

Fjernkontrollen som kan styre alt

Harmony Ultimate kan være den ultimate fjernkontrollen – og muligens Logitechs siste.

Tradisjonelle fjernkontroller er vel ikke akkurat det heiteste du kan drive med for tiden – nå bruker jo de mer teknologibevisste av oss like gjerne mobiltelefonen eller styrer stue-PC-en med mus og tastatur. Og når selveste Logitech tidligere i år kunngjorde at blant annet fjernkontrolldivisjonen skulle kuttes, trodde vi da virkelig at den gamle trykkestaven var på vei til sin egen begravelse.

Men for den gjengse bruker har visst ikke mobilen tatt over riktig ennå. Og fjernkontrollgjengen i Logitech lever tydeligvis ennå. I dag har de nemlig sluppet noe som kan være den siste saftige fjernkontrollen, med det matchende navnet Logitech Harmony Ultimate.

Fjernkontroll pluss

Selve fjernkontrollen er stavformet og oppladbar – lade/dokkingstasjon følger for så vidt med. Harmony Ultimate har bakgrunnsbelyste taster, men de fleste vil nok i hovedsak benytte seg av den konfigurerbare berøringsskjermen på 2,4 tommer.

Full pakke.
Full pakke.Foto: Logitech

Harmony Ultimate skal dessuten ha bevegelsessensorer og gi haptisk tilbakemelding – altså vibrere svakt når den oppfatter trykk på skjermen.

For de uinnvidde kan vi røpe at Logitechs Harmony-fjernkontroller kan programmeres og konfigureres med et enormt enhetsbibliotek. Ved hjelp av en nettside kan du legge inn opp til femten enheter du ønsker å styre med den. Logitech har ifrarøde signaler for noe slikt som 225 000 enheter i databasen sin, så TV-en din er sikkert der også. Og skulle den ikke være det, kan den læres opp direkte.

Harmony Hub, sett ovenfra.
Harmony Hub, sett ovenfra.Foto: Logitech
Harmony Hub, sett bakfra.
Harmony Hub, sett bakfra.Foto: Logitech

Det fine er likevel at fjernkontrollen ikke bare er IR, men også sender radiosignaler til en medfølgende sak kalt Harmony Hub. Denne enheten kan igjen videresende disse signalene til IR- eller Bluetooth-kommandoer. Det betyr at du kan styre enheter i andre rom, eller for den saks skyld kontrollere spillkonsollen i TV-benken din.

«Harmony App»

Logitechs ultimate fjernkontroll stopper ikke der. Det finnes også en «Harmony App» – en fjernkontrollapp for Android og iOS som fungerer mot Harmony hub på samme måte som fjernkontrollen.

Med appen på en egnet mobil eller nettbrett vil du i bunn og grunn også kunne styre systemet som med fjernkontrollen. Med unntak av at mobiltelefoner som regel ikke har innebygd infrarød sender.

Logitech Harmony Smart Control.
Logitech Harmony Smart Control.Foto: Logitech

Smart lillebror

Ultimate-kontrollen får også en lillebror i Harmony Smart Control, som har en grense på åtte enheter. Her er selve fjernkontrollen en enkel sak uten dokking eller trykkskjerm, poenget er at du skal bruke Harmony Appen på mobilen eller nettbrettet mot Harmony Hub. Den medfølgende fjernkontrollen skal du da ha i reserve, eller bruke den som sekundærkontroll i et større system med Harmony Ultimate.

En siste ting er at de nye fjernkontrollene også kan brukes til å fjernstyre belysningen dersom du har Philips Hue-lyspærer. Så nå kan du enkelt programmere inn Barry White og rosa lyssetting for lørdagskvelden.

Veiledende norske priser hos Logitech ligger på kroner 2099,- for Harmony Ultimate, mens Harmony Smart Control skal koste 999,-. Men butikkprisene pleier å ligge lavere enn dette.

Vi regner med at de nye fjernkontrollene vil bli tilgjengelige i løpet av mai måned, og kommer forhåpentligvis tilbake med en test.

Det er nemlig en stund siden sist vi kikket på en Harmony »

(Kilde: Softpedia og Logitech)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen