Fjernkontroll med LiveView

Aputure lanserte på PMA to ulike enheter som begge tilbyr fjernstyring av speilreflekskameraer, samtisig som LiveView-bildet vises på en ekstern skjerm. Den ene versjonen er kablet, og den andre er trådløs.

Den kablede versjonen benytter seg av to ulike kabler; en for videooverføringen fra kameraet til den eksterne skjermen, og en annen for fjernstyringssignalene fra enheten til kameraet. I følge produsenten skal enheten få navnet Gigtube og den skal ved hjelp av ulike undermodeller være kompatibel med alt som finnes av speilreflekskameraer med videoutgang. For noen av dem er det imidlertid nødvendig med en overgangsplugg eller to, men det følger med de aktuelle modellene.

Skjermen skal være 2,5" (6,3 cm), ha 230 000 bildepunkter og støtte 16 millioner farger. Det oppladbare 1000 mAh-batteriet skal vare 3 timer, og skjermen skal kunne roteres 270 grader horisontalt, og vippes opp til 180 grader opp og ned.

Den trådløse varianten, som sannsynligvis blir langt dyrere, har lignende spesifikasjoner, bortsett fra at skjermen blir større: Hele 3,5" eller 8,9 cm skal Gigtube Wireless stille opp med. Rekkevidden sies å være opp til 100 meter og batteriet skal være av typen 1200 mAh, men hvor lenge det varer har vi ikke blitt opplyst om.

Enkelte har større behov for alternative løsninger enn andre, og en fotograf vi møtte ble i fyr og flamme over de ekstra mulighetene han ville få med dette systemet. Xavier, som vi møtte ved Getty-museet, hadde allerede fått skreddersydd et kamerastativ til rullestolen sin, av samme person som designet og bygget selve stolen.

Vi har desverre ikke informasjon om verken pris eller tilgjengelighet i Norge på disse produktene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen