Guide

Fjerning av HS (Heatspreader)

 

Det er vel kjent for de fleste at jo flere "lag" mellom prosessorkjerne og kjøler, jo dårligere blir varmeoverføringen, og dermed blir også temperaturen høyere en strengt tatt nødvendig. Men med en litt stødig hånd og et minimum av verktøy, kan man fort gi prosessoren en mer behagelig tilværelse!

I denne sammenheng skal det handle om en av AMDs nyere kreasjoner, en A64 3400+, som bokstavelig talt skal havne under kniven. Denne prosessoren er utstyrt med en såkalt HS (Heatspreader), eller varmespreder på godt norsk, som i tillegg til å spre varmen fra prosessorkjernen over en større flate, også beskytter denne ved montering / demontering av kjøleblokka.

Varmesprederen er laget av 2-3mm tykt kobber med en forkrommet overflate. Varmesprederen er i sin tur festet til selve prosessoren med et industrilim, ikke helt ulikt silikon i konsistensen.

Mellom prosessorkjernen og varmesprederen er det naturlig nok brukt en termisk pasta, for best mulig overføring av varme fra kjernen til varmesprederen. Ettersom man også mellom varmespreder og kjøler / vannblokk må påføre en varmeledende pasta, får man straks to "broer" med pasta, noe som slett ikke er noen fordel for varmetransporten! Noe vi skal gjøre noe med!

Advarsel! All modifisering av hardware bryter produsentens garanti, og gjøres på eget ansvar. Overklokking.no er ikke ansvarlig for skader som skulle oppstå ved å utføre denne modifikasjonen

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen