Fjernet person fra bildebeviset

Spiller borte: Her blir Bilbao-spilleren borte i bildebeviset til AS. Nå går avisen ut med en offentlig beklagelse. Foto: Faksimile AS
Spiller borte: Her blir Bilbao-spilleren borte i bildebeviset til AS. Nå går avisen ut med en offentlig beklagelse. Foto: Faksimile AS

Tidligere denne uken kunne den spanske Madridavisen AS “bevise” at Dani Alves tilsynelatende var offside da pasningen fra Xavi kom. Det var visstnok denne offsideposisjonen som førte til Barcelonas mål over Athletic Bilbao, hevdet den spanske sportsavisen.

Senere viste det seg at det slett ikke var offside i den situasjonen. Flere medier hadde avslørt at en Bilbao-forvarer hadde blitt borte fra bildetbeviset avisa hadde på trykk og dermed var ikke den klare offsiden like tydelig som den Real Madrid-vennlige sportsavisen hevdet.

Etter mye kritikk fra andre spanske medier for det angivelige bildebeviset, har avisa denne uken kommet med en offentlig beklagelse på trykk. Ifølge meldingen skal en grafikkfeil ha skylden for den uriktige påstanden:

“På grunn av en feil i datagrafikken, illustrerer den trykte utgaven av AS mandag en mulig offside før David Villas mål mot Athletic. Bildet av en Bilbao-forsvarer ble dessverre ikke vist på skjermen i den situasjonen. Dette beklager vi”, skriver avisen både på trykk og i sin nettutgave.

Om det faktisk var en feil i systemet, får vi aldri vite.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen