Fjernet by fra Google Maps

Google lanserte i fjor tjenesten Google Street View. På tjenesten har Google tatt bilder av en rekke amerikanske gater, og du kan selv ta en virtuell kjøretur gjennom flere av disse på nettet.

Invaderende tjeneste
Problemet for Google er at menneskene i gatene er meget synlige og det er flere steder mulig å zoome inn i vinduene hos privatpersoner. Ikke alle er like glade over å brettes ut slik på nett. Nå sier en hel by takk for seg.

Byen North Oaks i Minnesota har ifølge Cnet News gitt klar beskjed til Google at de ikke vil være en del av deres Street View funksjon. Byen, med 4500 innbyggere, klagde første gang tidligere i år da byen først ble lagt ut på nett. Hele veisystemet i byen er privateid og et skilt med teksten

"Uvedkomne ingen adgang" hilser alle som kunne tenke seg å ta turen innom.

Google har ikke adgang
Byens administrasjon mener derfor Google har brudt privatrettslige lover med sine bilder.

- Dette handler ikke om snobbete mennesker som forsøker å stenge verden ute. Google hadde rett og slett ikke adgang til privat område, sier byens ordfører, Thomas Watson, ifølge Cnet News.


Hit, men ikke lenger. Her stopper Google Street View om du vil til North Oaks, Minnesota.

- Spesiell hendelse
Google har gått med på byens innbyggere sitt krav, men de legger ikke skjul på at de mener dette er en noe spesiell hendelse

- Det er sjeldent at en hel by ber om å bli fjernet, sier talsperson for Google, Elaine Filadelfo.

Derimot er dette slett ikke første gang Google har fått kritikk for sinn inngående karttjeneste. Flere individer har bedt Google fjerne bilder av dem fra tjenesten, og Google har selv valgt å anonymisere mennesker og bilskilter flere steder.

Google Street View til Norge?
Datatilsynet i Norge har tidligere advart mot at en lignende tjeneste i Norge, de er derimot usikre på om den vil kunne anses som ulovlig. Google sier på sin side at det er fullt mulig en lignende tjeneste kommer hit. De har nemlig flere biler som kjører rundt i Europa og fotograferer veier på gateplan.


Vil Oslo bli en del av Google Street View?

Om Norge er en del av disse landene, vil derimot selskapet ikke si noe om.

- Vi kommenterer ikke fremtidige lanseringer, så vi kan i dag ikke si om eller når Street View-tjenesten kan tenkes å komme til Norge, opplyser talsperson for Google i Norden, Maria Göth til Teknofil.

Om du oppdager en bil med kamera på taket kan du nok uansett vurdere å smile pent. Det er viktig å se bra ut når du ufrivillig havner på Internett.Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen