Fjernet islamkritisk film fra YouTube
Teknofil
(Bilde: YouTube/montasje)

Fjernet islamkritisk film fra YouTube

Skuespillerinne fikk dødstrusler.

Det kan noen ganger være vanskelig å trekke opp grensen mellom blasfemi og ytringsfrihet. Nå har Google, mot sin vilje, måttet trekke den islamkritiske kortfilmen "The Innocence of Muslims" fra tjenesten sin YouTube, skriver Tech Crunch.

Årsaken er at skuespillerinne Cindy Garcia har mottatt dødstrusler for hennes rolle, og av den grunn ikke vil at den skal ligge ute på nettet lenger. Garcia sitter delvis på åndsverksrettighetene til filmen, og har derfor vunnet frem med sitt krav om å få filmen fjernet.

Store protester

Filmen, som ble lagt ut på YouTube sommeren 2012, er for øvrig svært kontroversiell. For det første er filmskaperen en koptisk kristen egypter, som angivelig la til grov hets mot profeten Muhammad og Islam generelt etter at filmen ble laget. Skuespillerne, som Garcia, var etter sigende ikke klar over at det var en film som gikk til frontalangrep mot religionen.

For det andre skapte filmen store protester i flere muslimske land, som førte til opptøyer hvor flere mistet livet og mange ble skadet. I Libya 12 september, 2012, ble også USAs ambassadør og tre ansatte ved ambassaden drept som en reaksjon på filmen, skriver Al Jazeera.

Google ønsket likevel ikke å fjerne filmen fra YouTube fordi de mente det var viktig for ytringsfrihetens del at folk skulle ha mulighet til å se den kontroversielle filmen. Dessuten fryktet de at det kunne sette en slags presedens at en skuespiller fikk makt til å fjerne en film etter publisering.

Frykter porno:
Ayatollaer utsteder fatwa mot 3G »

(Kilder: Tech Crunch, Al Jazeera, CNN)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen