Fjernes fra Telepriser.no

Post- og Teletilsynet har begynt vårrengjøringen tidlig i år, og flere av landets tele- og bredbåndsleverandører er fjernet fra nettstedet Telepriser.no.

Årsaken til opprenskingen er den nye Brukerklagenemnda for elektronisk kommunikasjon, eller BKN, som nylig ble etablert. Denne nemnda skal gjøre det lettere for misfornøyde telekunder å klage.

En hel rekke tjenestetilbydere er pliktige til å inngå en avtale med BKN. Det er imidlertid ikke alle tilbyderne som har gjort dette, og disse har nå blitt fjernet fra Telepriser.nos nettsted.

Overvekten av selskaper som nå er fjernet fra Telepriser.nos liste er tilbydere av internett. Listen inneholder imidlertid også to mobiloperatører, nemlig Foon og Teletopia.

- Forbrukerne skal vite at de har klagerett når tjenesten de kjøper ikke fungerer, og da ønsker vi ikke å profilere tilbydere som opptrer useriøst, sier Post- og Teletilsynets direktør Willy Jensen i en pressemelding.

Alle operatører som har inngått avtale med BKN, må betale nemnda et årlig gebyr. I tillegg må hver operatør betale et straffegebyr for hver klage som BKN mottar.

- Dess færre klager, dess mindre utgifter, og dette bør motivere tilbyderne til å være opptatt av god service og kvalitativt gode tjenester, sier Willy Jensen.

Post- og Teletilsynets nettsider kan du laste ned oversikter over hvilke tjenestetilbydere som er strøket av Telepriser.nos lister.

(Kilde: Post- og Teletilsynet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen