Fjerner roamingavgiften

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Vodafone fjerner roamingavgiftene i sommer.
Vodafone fjerner roamingavgiftene i sommer.

Den britiske operatøren Vodafone kutter i sommer hele roamingavgiften. Dette er første gang en mobiloperatør gjør det like billig å ringe ute som hjemme, og gjør det like billig å ringe og tekste om du er hjemme eller i utlandet.

Det er ikke snakk om permanent fjerning av roamingavgiftene, da det kun gjelder fra og med juni til og med august. Sånn sett bør man se på tilbudet som et reklamestunt. Likevel er det et aldri så lite revolusjonerende tilbud.

Gjelder ikke data

Vodafone gir tilbudet til alle kundene sine, også kontantkortkundene. Dog kreves det at kundene registrer seg for å nyte godt av det. Datatrafikk, den kanskje største pengetyven for turister, er ikke inkludert i tilbudet.

EU har i lengre tid presset på mobiloperatørene for å tilby samtaler over landegrensene i EU til en lavere pris. Dette kommer europeiske mobilbrukere til å nyte godt av i tiden som kommer. EU-reguleringen fjerner imidlertid ikke roamingprisene, så Vodafones tilbud er ikke et resultat av dette, men kanskje heller økt fokus på utenlandsprisene.

– Godt tilbud

Netcoms kommunikasjonssjef Øyvnd Vederhus syns Vodafones påfunn høres ut som et veldig godt tilbud. Han kan ikke love at Netcom vil gjøre det samme med det første. Norske mobilkunder vil heller ikke kunne nyte godt av EUs regulering i sommer.

– EU-reguleringen kommer ikke til å gjelde for norske kunder før etter sommeren. Dette kommer av at det må en lovendring til. Våre priser har gått godt ned i Europa på tale og data, og de nye prisene kommer etter dette EU-regulativet. Men det kan gå over sommeren før de trer i kraft, sier Vederhus.

Vodafones tilbud gjelder bruk i 35 land. Norge er ikke ett av disse.

(Kilde: electricpig.co.uk)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen