Fjerner mp3-støtte

Den 16. januar lanseres det som kalles USAs hittil mest ambisiøse satsning på det digitale musikkmarkedet, nemlig operatøren Verizons nye musikktjeneste for mobiler.

Haken er imidlertid stor: For å kunne abonnere på musikktjenesten må du finne deg i at mobiltelefonen din ikke lenger kan spille av mp3-filer.

Med VCast Music, som tjenesten heter, kan du laste ned millioner av sanger direkte til mobiltelefonen din. Hver sang vil koste $1.99, eller omtrent 13 kroner. Det er også mulig å laste ned sanger til PC-en for så å overføre de til mobiltelefonen. Da vil hver sang koste 99 cent, eller omtrent 6,50 kroner.

Bort med mp3
Mp3-formatet har blitt det mest populære filformatet for musikkfiler, og stadig flere ser på støtte for mp3-filer som et must hvis du har planer om å høre på musikk med mobiltelefonen din.

Verizon-kunder som ønsker å abonnere på VCast Music må imidlertid innfinne seg med å miste støtten for mp3-filer på sine mobiltelefoner. Når programvaren til VCast Music blir installert, deaktiveres støtten for mp3-filer. VCast Music selger nemlig kun musikkfiler i Microsofts WMA-format. Ønsker du å overføre dine mp3-filer fra PC-en til mobiltelefonen må du først konvertere filene til MWA-format via programmet Windows Media Player 10. Foreløpig finnes dette programmet kun for PC.

- Verizons eget valg
En talsmann i Microsoft sier at det å utelukke mp3-støtte i VCast Music-abonnementet er Verizons eget valg, og at samarbeidsavtalen mellom de to selskapene ikke krever en slik utestenging.

Jesse Money i Verizon bemerker i følge nettstedet Cnet at det er fullt mulig å aktivere støtten for mp3-filer igjen, om du skulle ønske å si opp ditt VCast Music-abonnement.

- Vi ser ikke på dette som noen utestenging. Vi ville ha én musikkspiller på mobiltelefonene. Hvis vi skulle beholde mp3-støtten ville brukerne hatt to spillere på mobiltelefonen sin, og to forskjellige brukeropplevelser, sier han til Cnet.

(Kilder: IT-avisen, Cnet)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen