Fjerner Apple kopisperrer idag?
Teknofil

Fjerner Apple kopisperrer idag?

Plateselskapet EMI har lenge tilbudt musikk uten sperrer via Itunes Store. Musikken har dermed kunne benyttes fritt, også på andre avspillingsenheter enn Apples egen Ipod. De andre store plateselskapene, Sony, Warner og Universal, har hatt forhandlinger om å få på plass samme tilbud for sin musikk. Nå er kanskje dagen her.

Ubekreftede rykter
Ifølge Apple Insider går nemlig ryktene nå om at idag 9. desember, vil Apple legge ut musikk fra alle de store selskapene uten sperrer. Ryktene dukket først opp på det franske nettstedet Electronlibre, men noen kilder for informasjonen har ikke kommet frem.

Cnet News har på sin side tatt kontakt med alle de store plateselskapene. Disse avkrefter ryktene og sier at de ikke har noen ferdige avtaler med Apple om dette. Slike avtaler vil tidligst være klare rundt starten av 2009 sier de.

Ingen kommentar fra Apple
Apple selv er tilbakeholdne med opplysninger. Apples pressekontakt i Norden, Petter Ahrnstedt, sier til Teknofil at han ikke kan kommentere ryktene eller Apples planer. Men når nettbutikkene Amazon og 7digital tilbyr kopisperrefri musikk til sine kunder, så er det tydelig at Apple etter hvert må følge etter.

Forbrukerombudet i Norge har klagd inn Apple Itunes Store for markedsrådet siden tjenesten låser musikken til Apples egne enheter. Forbrukerombudet har oppfordret andre europeiske land til å gjøre det samme. Dette er utvilsomt også med på å legge press på Apple for å få på plass musikk uten sperrer.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen