Fjern navnet ditt fra Google-søk nå
Teknofil
(Bilde: Shutterstock/montasje V. Haugen)

Fjern navnet ditt fra Google-søk nå

Endelig kan du slette dine digitale spøkelser.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

EU bestemte tidligere denne måneden at forbrukere hadde rett til å få slettet gamle, digitale spor om seg selv fra Googles søkemotor. Det innebærer at du omsider får muligheten til å gjøre navnet ditt usøkbart på nettet, melder Engadget.

Nettsidene blir i seg selv ikke fjernet, men hvis du får medhold i søknaden din, vil resultatene ikke lenger dukke opp i Google-søk. Søkemotoren jobber nå med å utvikle en løsning som vil klare å håndtere EU-kravet på best mulig måte. I mellomtiden har de imidlertid lagt ut et søknadsskjema som du kan fylle ut, og dermed får behandlet ønsket om å skjule deg fra søkeresultatene.

Slik søker du om å få slettet sporene:

For å søke må du først spesifisere hvilket land du kommer fra, navn og e-postadresse. Deretter lister du opp de nettsidene du vil ha fjernet fra søkeresultatene, og som er knyttet til navnet ditt, og gir en begrunnelse for hvorfor du vil ha det fjernet. For å legitimere deg må du også laste opp et bilde av førerkort, ID-kort eller annen bildeidentifikasjon for å «autentisere forespørselen».

Så er det bare å vente på svar. Har du noen digitale spøkelser på nettet som er knyttet til navnet ditt? Da anbefaler vi at du besøker Google Support og fyller ut skjemaet.

Bakgrunn: Google må slette personlig informasjon om deg:
Nå skal du kunne ta det direkte med Google, mener EU-domstol » (Hardware.no)

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen