Fitbit Charge 3
Fitbit Charge 3 (Foto: Fitbit)

Fitbit lanserer nytt aktivitetsarmbånd – Dette er Charge 3

Bedre batteritid og skjerm

Fitbits mest populære aktivitetsbånd kommer nå ut i ny utgave. Den nye Charge 3-modellen får en rekke nye funksjoner, men du må vente til starten av oktober før den blir tilgjengelig i butikkhyllene.

Blir vanntett

Fitbit Charge 3 får en rekke forbedringer som på papiret virker lovende. Blant annet blir den vanntett slik storebrødrene Versa og Ionic allerede er, hvilket betyr at du kan svømme med produktet – eller dykke inntil 50 meter. 

Fitbit Charge 3 blir vanntett slik at du kan svømme med den. Foto: Fitbit

De har også økt skjermstørrelsen, og er nå betydelig større sammenlignet med forgjengeren Charge 2.

Ifølge pressemeldingen til selskapet skal OLED-skjermen være 40 prosent større og ha tilsvarende økning i lysstyrke.

Det betyr forhåpentligvis at produktet er enklere å lese av utendørs – noe som har vært en svakhet på enkelte foregående modeller. Samtidig opplyses det om at Charge 3 også har Corning Gorilla Glass 3 til å beskyte selve skjermen mot slag og riper. 

Ingen innebygget GPS

En av de tydeligste manglene til Charge 3 ser ut til å være mangelen på GPS. Dermed blir du fortsatt nødt til å løpe rundt med mobilen hvis du vil ha noe som kan tegne opp ruten du for eksempel skal jogge. Da blir du imidlertid opplyst om sanntids-tempo og distansen du tilbakelegger via klokken. 

Batteritid har vært en av styrkene til Fitbits tidligere aktivitetsarmbånd, og heller ikke Charge 3 ser ut til å skuffe her. Ifølge selskapet skal den holde rundt syv dager før den må lades opp. 

Denne er en av to farger som blir tilgjengelig i norske butikker. Foto: Fitbit

Produktet fortsetter å ha pulsmålinger, og med det følger mer enn 15 ulike treningsmoduser som for eksempel sykkel, svømming, løping, vekter eller yoga. Du kan også be enheten minne deg på å bevege seg gjennom døgnet, slik at du oppnår aktivitetsmålene dine.  

Videre har produktet fortsatt høyt fokus på søvn, hvor du har en database på over 7,5 milliarder søvnmålinger til å sammenligne din egen søvn med. 

Fitbit Charge 3 er kompatibel med de fleste Android- og iOS-enheter, og støtte for Windows er på vei.

Enheten kommer enten i svart med grafitt-farget aluminiumskasse eller som blågrå med rosé-gullfarget aluminumskasse. Prisen er satt til 1499 kroner. Etter hvert vil det også komme en spesial-versjon med støtte for Fitbit Pay som vil koste 1699 kroner. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen