Fisker interesse med "Barcelona"

"Barcelona"-prosessoren får mye oppmerksomhet hos AMD i disse dager. Selve lanseringen forventes å skje i 3. kvartal, men demonstrasjonene av prosessoren kommer på rekke rad - ikke minst på Computex-messen.

Ifølge en notis hos Cnet kommer AMD til å demonstrere tre "Barcelona"-servere denne uken basert på systemer levert av Supermicro, Tyan og Uniwide. "Barcelona" er altså AMDs neste-generasjons Opteron-arkitektur med firekjernearkitektur og representerer den første prosessoren fra selskapet med dette antallet kjerner.

I løpet av året vil også desktop-seriene til AMD følge over på firekjerne. 

En rekke av dagens hovedkort vil fungere med den nye AMD-arkitekturen, men for å ta i bruk den nye strømstyringsfunksjonaliteten må man ha et nytt hovedkort. Denne funksjonaliteten innebærer  blant annet at kjernene kan operere på lavere volt mens minnekontrolleren kjører som normalt - eller motsatt. Strømbesparelsen er enda ikke bekreftet, men man har gjort en kvalifisert gjetning på opptil 10 prosent effektivisering.

Ifølge AMDs egne uttalelser skal "Barcelona" bli betydelig raskere enn tilsvarende Xeon-prosessorer, men Intel har fortsatt et par kort i ermet som kan bli lansert mot slutten av året.

Computex-messen startet i Taipei denne uken og Hardware.no har en av sine representanter på plass. Mer om dette og bilder fra messen kan du lese her: Teknofesten i gang

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen