First Tuesday-møte 7. februar

Nettverksforumet First Tuesday arrangerte årets første møte 7. februar på Rockefeller, og hadde "Kommersialisering av forskning" som tema. Målet var å knytte flere forbindelser mellom forskningssektoren og næringslivet for derved å få kommersialisert forskningsideer. Utgangspunktet er at det finnes mange gode ideer innen akademia, og næringslivet har kunneskap om kommersialisering. Samarbeidspartner ved dette arangementet var Birkeland Innovasjon, en organisasjon ved Universitetet i Oslo med ansvar for teknologioverføring, eller Technology Transfer Office (TTO) som det også heter.

Som vanlig ble det lokket med et bredt spekter talere og bidragsytere: Arve Johnson (tidl. konsernsjef i Statoil), Nils Øveraas (Toppsjef i Accenture Norge), Åge Rosnes (statssekretær i Kunnskapsdepartementet) og Hans Christian Medlien (fantasiminister i Lucy Næroset).

Innledning

Møtestedet var igjen lagt til Rockefeller, og som vanlig var "mingling" først på programmet. Dette var kombinert med en utstilling med flere stands i et rom ved siden av resten av lokalet. Som vanlig var det over 500 påmeldte, og lokalene var stappfulle.

Logoen med de tre farvede ringene skulle symbolisere investorer, innovatører og tjenesteytere, og den opprinnelige tanken var at First Tuesday skulle bringe disse sammen. Styret i First Tuesday i Norge har lagt om profilen litt, og har heller valgt å legge mer vekt på næringspolitikk, for derved legge tingene til rette for innovasjon. De opprinnelige målene er likevel ikke glemt, og 2 interessante prosjekter ble presentert i håp om å finne investorer.

Utstilling

På et siderom hadde en anseelig mengde aktører stilt opp for å vise hva som skjer innen forskningsdrevet innovasjon i Norge, deriblant Universitetet i Oslo, Universitetet for miljø- og biovitenskap - UMB (tidligere kjent som Landbrukshøyskolen på Ås), Oslo Teknopol, Gründerskolen, Simula, Bio-Medisinsk Innovasjon AS, Birkeland Innovasjon med fler.

Mange forskere fra universitetene stillte opp med postere og svarte på spørsmål om hva de arbeidet med. I tillegg var det representanter fra tjenesteytere, f.eks. Birkeland Innovasjon som har som mål "å overføre kompetanse og kunnskap til samfunnet gjennom etablering av ny næringsvirksomhet basert på forskningsresultater produsert av ansatte ved institusjonen". Og på den næringspolitiske siden er bl.a. Oslo Teknopol som beskriver seg som "er et interkommunalt selskap som driver næringsutvikling i Osloregionen".

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen