First Tuesday-møte 19. oktober

Som vanlig ble det lokket med et bredt spekter talere og bidragsytere: Trygve Hegnar, Susan Lucas-Conwell, Paul Chaffey med fler.

Innledning

Møtestedet var denne gangen lagt til Rådhussalen i Oslo Rådhus, et lokale som konferansier Bjørn Semundseth fortalte var et sted de alltid hadde ønsket seg som møtelokale helt siden de startet den norske avdelingen av First Tuesday i 1999. Oppmøtet var upåklagelig, det var gjort klart 660 navneskilt, men på grunn av en glipp var det mange som ikke hadde fått ferdig navneskilt, så totale antall deltakere var adskillig høyere.

Anette Wiig Bryn og Trygve Hegnar

Oslo kommune skulle dele ut kommunens etablererpris, og den ble overrakt av Anette Wiig Bryn og Trygve Hegnar til klesdesignerselskapet Fiori di Oslo. Hegnar hadde som så ofte før ordet i sin makt, og filosoferte litt over disse snodige innovasjonsmønstrene en finner i Norge. For mens andre land opplever stor innovasjon når det er dårlige tider og en har ryggen mot veggen og prima utsikt over avgrunnen, er det påfallende hvor aktivt det er på innovasjons- og etablerersiden i Norge i en tid da økonomien går så det knaker.

Susan Lucas-Conwell

Silicon Valley er kjent for entreprenørånden, og Susan Lucas-Conwell holdt foredraget "Creating opportunities in Innovation - A view from Silicon Valley". For selv om stedet er lite både i folketall og i areal, skjer det enormt mye der, og mye av dette tilskriver hun nettverkene som oppstår i skjæringspunktet mellom et solid akademisk miljø, dyktige og internasjonalt orienterte mennesker som tør å ta sjangsen, og ikke minst stor tilgang til risikokapital. Slik har det ikke alltid vært, området var mer kjent for jordbruk inntil to karer begynte med elektronikk i en etterhvert så kjent garasje på 30-tallet.

Telenor

Jon Fredrik Baksaas skulle ha kommet, men han måtte avlyse i siste liten. Istedet møtte Hans-Christian Haugli, forskningsdirektør i Telenor og styreformann i Movation AS, og som er kjent fra tidligere møter i First Tuesday. Telenor har fått endel pepper for manglende satsing på forsknings, samtidig som de selv ba andre om å opprettholde sine forskningsinnsatser. På dette møtet kunne Telenors utsendte fortelle at nå satser de tungt på forskning, hovedsaklig i utlandet og rundt kultur og bruken av mobiltelefoni. Han refererte til endel land der menn bestemmer alt, og hvordan de tilrettela reklamekampanjene for å nå denne gruppen optimalt.

Toril Mølmen (Innovasjon Norge)

Innovasjon Norge har også vært utsatt for tildels hard kritikk for sine satsninger. Siden da har de gjentatte ganger lovet bot og bedring, så også på denne presentasjonen. De hevdet nå å satse med nok is i maven til å ta tildels høy risiko.

Paul Chaffey (Abelia)

Chaffey kom med endel tørre kommentarer til regjeringens satsning innen teknologi, hvilket igrunnen er ganske bemerkelsesverdig når en tenker på at han har i flere perioder vært stortingsrepresentant for SV. Som leder av Abelia, NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter, brukte han mye av innlegget til å kritisere statsbudsjettes satsning på nettopp kunnskap og teknologi, og sammenlignet med hvordan det er i andre land.

Oppsummering

First Tuesday gjennomførte som vanlig et møte med flere høyprofilerte personer i næringslivet og politikken. Kombinsjonen med Oslo Innovation Week gjorde at dette var blant de aller mest besøkte First Tuesday-møtene, og for en gangs skyld var ikke minglingen noe problem. Man kan jo spekulere på om det var velkomstdrinken som løsnet de ellers så forknytte tungebånd.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen