Test

First Snow

"First Snow" er en uavhengig produsert thriller som har seilet under radaren, og rett inn i rett-på-video-hylla. Regissøren, Mark Fergus, som i senere tid har skrevet manuset til "Children of Men - Menneskenes barn" og den kommende "Iron Man", har fått med seg Guy Pearce i hovedrollen, uten at filmen fikk noe særlig mer oppmerksomhet av den grunn. Trenger dog det faktum at nesten ingen har hørt noe om filmen bety at den ikke holder mål?

Et skjebnesvangert stopp

Vi møter selgeren Jimmy Starks (Guy Pearce) i det bilen hans bryter sammen midt uti ingenmannsland. Mens bilen blir reparert tenker han at det ikke kan skade å få fremtiden lest av en spåmann som holder til ved verkstedet. Spåmannen (J.K. Simmons) slenger fra seg et par harmløse fremtidsvisjoner før han plutselig får et anfall, som avbryter seansen. Spåmannen gir Starks pengene tilbake, og ber ham pent om å forlate traileren.

Guy Pearce kommer ut for et uheldig motorstopp som setter spor etter seg.

Først tar Starks spåmannens oppførsel som enhver ville gjort det; med skepsis. Men da de små, mer trivielle, spådommene én etter én begynner å gå i oppfyllelse blir Starks stadig mer urolig for hva det var spåmannen nektet å fortelle ham.

Ved sitt andre besøk får han presset frem at han kun har til den første snøen faller igjen å leve, noe som gjør Starks besatt på å endre utfallet av spådommen. Denne besettelsen skyver ham unna både forholdet med kjæresten, sin arbeidsgiver og de nærmeste vennene. Når en tidligere bekjent, som nettopp har kommet ut av fengsel og bærer nag til Starks også blir en del av regnestykket blir ting raskt kompliserte.

Kompetent arbeid, som ikke helt engasjerer

"First Snow" blir annonsert som en uforutsigbar film, noe som best kan beskrives som en sannhet med modifikasjoner. Tilfeldig er nok en mer passende beskrivelse, ettersom enkelte hendelser ikke alltid fremstår like motiverte. Når det er sagt så er filmen likevel ikke direkte usammenhengende, det føles rett og slett bare som om filmen driver videre i sitt eget tempo før den til slutt ender.

J.K. Simmons som en ganske upompøs spåmann.

Alle bestanddelene er stort sett greie nok. Manuset er greit, regien er grei, skuespillet er greit. Likevel er det lite som gjør at akkurat denne filmen skal stikke seg noe særlig frem i havet av lignende thrillere. Karakterene blir aldri engasjerende nok til at du virkelig bryr deg, selv om de heller ikke er så flate at du finner på noe annet å gjøre.

Et av de punktene filmen svikter sterkest på er nok likevel det faktum at den ikke er spesielt spennende. Det er greit nok at budskapet kommer frem, at det er lagt inn en del ganske intelligente elementer som gir filmen en følelse av å være et helhetlig verk, dersom du ser bort fra plottet som sådan, men skal den gjøre noe inntrykk må en som tilskuer bry seg litt mer enn det "First Snow" inviterer til.

Konklusjon

"First Snow" er en film som paradoksalt nok lykkes mer med det kunstneriske enn alt annet. Plottet virker kanskje interessant nok ved første øyekast, men det trekkes inn for mange distraksjoner som til syvende og sist gjør at det meste koker ut i kålen. Det er dog et kompetent stykke arbeid, som gir et greit helhetsinntrykk. Når du har summert alt dette ender det hele opp ett sted i midten. Legg til det faktum at DVD-utgivelsen ikke har noe som helst å by på av ekstramateriale så er dette rett og slett en dårlig utgivelse for en middels film.

First Snow   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen