(Bilde: Montasje: Pentax/iStock)

Firmware-oppdateringer fra Pentax og Fujifilm

Kameraprodusentene forbedrer ytelsen på diverse produkter

Pentax oppdaterer nå firmwaren til sine semiprofesjonelle speilreflekskameraer K-5 II og K-5 IIs, mens Fujifilm forbedrer sine systemkameraer X-Pro1 og X-E1, samt objektivet XF 35mm F1.4R.

Pentax K-5 II
Pentax K-5 IIFoto: Pentax

Pentax
K-5 II kom på markedet i oktober og var en oppfølger av K-5 som kom to år tidligere. K-5 IIs er den noe dyrere tvillingbroren uten antialiasing-filter - for å kunne levere skarpere bilder med flere detaljer.

Nå, fire måneder etter lanseringen oppdaterer Pentax firmwaren for første gang. Med de nye forbedringene har man mulighet for å justere kontrastnivået på selve LCD-skjermen. Pentax forklarer også at kameraets ytelse vil generelt bli mer stabil, uten at de går mer i dybden. Firmware-oppdateringen er tilgjengelig for nedlasting fra Pentaxs nettsider, hvor de også forklarer hvordan man bør oppdatere kameraene.

Fujifilm X-Pro1
Fujifilm X-Pro1Foto: Fujifilm

Fujifilm
Fujifilms oppdateringer er flere og større. For brukere av deres toppmodell X-Pro1 betyr dette at autofokuset blir generelt bedre, og kameraet gjøres også klart for vidvinkelobjektivet XF 14mm F2.8R, som slippes mot slutten av måneden. Disse forbedringene er også å finne i den nye firmwaren til X-E1, i tillegg til bedre ytelse ved bruk at den eksterne mikrofonen MIC-ST1 og at man har mulighet til å bruke kameraets utløser selv om en fjernutløser er tilkoblet. Objektivet XF 35mm F1.4R vil få et mer presist autofokus.

Oppdateringene er tilgjengelig fra Fujifilms nettsider.

Les også: Hva er egentlig firmware?

Kilder
Dpreview.com
Photorumors.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen